• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Hay

Het doel van Hay design is om het Deense meubelontwerp van de jaren 50 en 60 nieuw leven in te blazen. In plaats van eenvoudigweg de oude meesterwerken te kopiëren, herontwerpen Hay-meubels de stukken in een moderne, eigentijdse context.

Ontdek Hay


Ontdek alle collecties en series van Hay

Het Hay design bedrijf werd opgericht in Denemarken en kwam voor het eerst in 2003. Jaar voor het publiek op de IMM (International Interiors Fair) in Keulen. Hiermee heeft het bedrijf uit Horsens een relatief korte geschiedenis in vergelijking met enkele van zijn legendarische Deense concurrenten.

We mogen aannemen dat de gelijknamige ontwerper Rolf Hay het klassieke Scandinavische design zou afwijzen en ertegen zou strijden. Maar dat is niet zijn stijl. In plaats daarvan is het de bedoeling om de Deense meubelontwerpen uit de jaren '50 en '60 nieuw leven in te blazen, omdat Denemarken zich toen heeft gevestigd als een toonaangevend land op het gebied van design.

In plaats van eenvoudigweg de oude meesterwerken te kopiëren, worden de Hay-meubelen opnieuw ontworpen in een moderne, eigentijdse context. Deze droom wordt nagestreefd in samenwerking met jonge en opkomende kunstenaars en gerenommeerde internationale ontwerpers en is vanaf de eerste jaren met succes bekroond.

De samenwerking tussen het bedrijf Hay en de ontwerpers is voorbeeldig: De Copenhague Collection is bijvoorbeeld tot stand gekomen in intensieve samenwerking met Ronan &Erwan Bouroullec en diende voor de herinrichting van de Universiteit van Kopenhagen met functionele en esthetisch mooie meubels. In samenwerking met ontwerper Sebastian Wrong werd een compleet submerk genaamd Wrong for Hay tot leven gewekt en voor het eerst gepresenteerd op het London Design Festival 2013.

Een ander kenmerk van Hay design is het brede assortiment: het assortiment Hay meubelen onderscheidt zich door een unieke diversiteit. Naast elkaar met iconische meubels zoals About A Chair vindt u complete banklandschappen en een enorm aanbod aan stukken zoals beddengoed, glaswerk, kantooraccessoires of decoratieve artikelen.

Website van Hay


De belangrijkste ontwerpers