• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Tom Dixon. The Company

Tom Dixon. Het bedrijf werd in 2002 opgericht door Tom Dixon en David Begg. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een eigen collectie hedendaagse objecten ontwikkeld, waaronder de bekende Mirror Ball Lampen.


Ontdek alle collecties en series van Tom Dixon. The Company

Tom Dixon. Het bedrijf werd in 2002 opgericht door Tom Dixon en David Begg. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een eigen collectie hedendaagse objecten ontwikkeld, waaronder de bekende Mirror Ball en de nieuwe Copper Shade lampenserie. De ontwerpen van Tom Dixon behoren zeker tot de internationale topklasse, wat wordt bevestigd door tentoonstellingen zoals de meubelbeurs in Milaan en het London Design Museum, waar Tom Dixon werd genomineerd voor de ontwerper van het jaar.

Tom Dixon werd beroemd om zijn vroege werken, zoals de S-hair voor Cappellini en de plastic lamp Jack, geproduceerd in een rotatieprocedure (voor Eurolounge), die in 1998. Het "Millennium Mark for Great British Design" kreeg. Daarnaast kreeg Tom Dixon in 2000 een OBE voor zijn diensten aan Brits design.

Sinds 2004 is er een samenwerkingsverband tussen de firma Tom Dixon en de firma Proventus, die naast Tom Dixon ook de firma Artek leidt, opgericht in 1935 door Alvar Aalto en nog steeds zijn gebogen meubelontwerpen produceert.

Website van Tom Dixon. The Company


De belangrijkste ontwerpers