• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

BD Barcelona

BD Barcelona Design is het Spaanse bedrijf met een van de hoogste internationale prestige in design. Het werd opgericht in 1972 als Bd Ediciones de Diseño door de architecten en interieurontwerpers.


BD Barcelona Design is het Spaanse bedrijf met een van de hoogste internationale prestige in design. Het werd in 1972 opgericht als Bd Ediciones de Diseño door de architecten en interieurontwerpers Pep Bonet, Cristian Cirici, Lluis Clotet, Mireia Riera en Oscar Tusquets.

De jonge kunstenaars wilden Spaans design naar de toekomst exporteren - ontroerd door hun frustratie over hoe design destijds vanuit hun land werd beschouwd. Deze frustratie deed de overtuiging groeien dat meubelen meer kunnen zijn dan alleen maar utile - hun ontwerpfilosofie is nog steeds actueel en maakt BD anders dan hun concurrenten.

De Dalilips Sofa werd in die tijd uitzonderlijk beroemd, ontworpen door een van de oprichters van BD, Oscar Tusquets en de legendarische kunstenaar Salvador Dalí. Voor degenen onder u die de bank al op twee lippen hebben gezien, zult u het niet snel vergeten!

Gerenommeerde hedendaagse ontwerpers werken voor het Spaanse design vlaggenschip, zoals Ross Lovegrove die de befaamde BD Lovecollectie ontwierp, en de Konstantin Grcic uit München.

Website van BD Barcelona


De belangrijkste ontwerpers