Riedel - Sommeliers Glass Serie

Riedel - Sommeliers Glass Serie


De meest succesvolle serie handgemaakt glas ter wereld

Sommeliers is een klassieke wijnglazen serie van Riedel Glas, die Claus Riedel in samenwerking met de Italiaanse Sommeliers Association A.I.S. (Associazione Italiana Sommeliers) in de jaren 1970 op de markt heeft gebracht. De Sommeliers serie met 10 verschillende wijnbekers stelt ook toen en nu nog de norm voor alle soorten wijnglazen en is de meest succesvolle handgemaakte glazen serie ter wereld.

Elk glas uit de serie is uniek en wordt met de hand vervaardigd uit kristalglas. De bovenste delen worden in de vorm geblazen, terwijl de stengel en de basis zijn gemaakt volgens productiemethoden die in de oudheid zijn ontwikkeld en al 2000 jaar geleden in het Middellandse-Zeegebied werden gebruikt.

Naast de wijnbekers voor de verschillende rode en witte wijnen zoals Chablis, Riesling, Reserva, Bourgondië en Bordeaux, en nog veel meer, omvat de serie glazen voor mousserende wijn, water, grappa, Sherry en tequila, champagne, cognac, whisky en Martini. Een bijzondere blikvanger is het geheel met kobalt en mangaanzwart gekleurd blind proeverijglas. De kleur van de wijn is niet te zien door het ondoorzichtige glas en de wijnproevers kunnen zich volledig concentreren op het aroma en de smaak van de wijn.