Mamma Nessie groentezeef en Nessie pollepel van Ototo in vele verschillende kleuren
Ototo's logo

Ototo

Het Israëlische ontwerpbedrijf Ototo uit Tel Aviv heeft de taak op zich genomen om hun creatieve ideeën om te zetten in ontwerpen en deze met iedereen te delen. De collectie omvat kleine functionele helpers met een humoristische en ironische twist.Creatief ontwerp van Tel Aviv

Het Israëlische ontwerpbedrijf Ototo uit Tel Aviv heeft de taak op zich genomen om hun creatieve ideeën om te zetten in ontwerpen en deze met iedereen te delen. De collectie omvat kleine functionele helpers met een humoristische en ironische twist.

Goede ideeën om de hoek

De ontwerpers Ori Saidi en Daniel Gassner ontmoetten elkaar in 1999 op de kunst- en designschool in Tel Avivi en werden goede vrienden en ontwerppartners. In 2004 besloten ze om de ontwerpstudio Ototo op te richten, wat evenveel betekent als "elk moment" in het Hebreeuws.
De naam (Ototo Hebreeuws voor "op elk moment") verwijst naar het motto van de ontwerpers: Ze geloven in elk nieuw en uitzonderlijk moment. Het baanbrekende idee is om de hoek, valt onder de douche of in afwachting van de trein, en als het komt, dan wil Ototo het graag met iedereen delen.

Voortdurende groei en nieuwe ideeën

Beginnend met een kleine collectie handgemaakte artikelen, produceert Ototo grote oplages voor de hele wereld sinds 2007.. De collectie groeit gestaag en sommige ontwerpen zijn te vinden in musea, galeries en beurzen. Het team van ontwerpers neemt ook toe en is voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën die het team wil delen met iedereen die van goed design houdt met een vleugje ironie.

Website van Ototo