Moleskine

De Moleskine is een notitieboekje, waarvan de vorm teruggaat tot de eerste helft van de 20e eeuw in de Parijse kunstenaars- en literatuurscene.De Moleskine is een notitieboekje, waarvan de huidige vorm teruggaat tot de eerste helft van de 20e eeuw in de Parijse kunstenaars- en literatuurwereld, het was een beroemd notitieboekje, dat werd verkocht door een kleine stationair in Tours, gekoesterd vanwege zijn eenvoudige functionaliteit.

De omslag was gemaakt van een zwarte omslag van Moleskin, een waterdichte stof waarvan de Franse uitspraak het boek zijn naam gaf. Een ander bord is de rubberen band, waarmee het boek gesloten wordt gehouden, en ook een zak aan het einde.

In 1986 werd het bedrijf en de fabrikant van de Moleskine-Books gesloten.

12 jaar later in 1998 begon de Milan Comapany Modo&Modo Modo de notebooks en kalenders weer te reproduceren volgens het origineel.

Bruce Chatwin, Ernest Hemingway, Oscar Wilde, Louis-Ferdinand Céline, Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Luis Sepúlveda of Henri Matisse behoren tot de bekendste gebruikers van het historische model.

Website van Moleskine