Fabrikant banner - Materieel - 16:6
Materieel

Materious

Materious is een ontwerpstudio van de Amerikaanse man en vrouw Stephanie en Bruce Tharp. De ontwerpers werken sinds 2005 samen in Chicago en creëren producten die een relatie met de klanten vormen.Materious is een ontwerpstudio van de Amerikaanse man en vrouw Stephanie en Bruce Tharp. De ontwerpers werken sinds 2005 samen in Chicago en creëren producten die een relatie met de klanten vormen.

Stephanie Tharp studeerde mechanica voordat hij als ontwikkelingsingenieur bij Ford aan de slag ging. Na twee jaar bij de autofabrikant te hebben gewerkt, begon ze weer te studeren en studeerde ze af aan de Rhode Island School of Design met een Master of Industrial Design. In Chicago, waar Materious is gevestigd, geeft Tharp les in design.

Naast een doctoraat in antropologie heeft Bruce Tharp ook een Master in Industrieel Ontwerp. Hij doceert ook design in Chicago. Door hun gelijkaardige maar toch verschillende carrières en interesses vullen de ontwerpen van het echtpaar elkaar perfect aan.

Materieus' werk is gebaseerd op de dubbelzinnigheid van het Engelse woord "materious", dat zowel verwijst naar de fysieke aanwezigheid van een object als naar de betekenis en relevantie ervan. De Tharps benadrukken vooral de relatie tussen hun producten en de gebruiker.

De designstudio uit Chicago werkt al voor vele gerenommeerde merken en is al enige tijd bezig met het produceren en distribueren van eigen creaties.

Website van Materious