Bedrijfsspandoek - Kyouei Design - 3840x1440
Kyouei Ontwerp

Kyouei-Design

Het CV van Kouichi Okamoto, hoofdontwerper en oprichter van Kyouei Design, is net zo nieuwsgierig als zijn ontwerpen. Okamoto is een volledig autodidactische ontwerper en is nooit naar een designschool gegaan.De filosofie van de Kyouei hoofdontwerper Kouichi Okamoto is "eenvoudig design met eenvoudige ideeën".

"Dat is gewoon ingenieus, ik had dit idee zelf moeten hebben" - dat is waarschijnlijk het eerste wat je in gedachten krijgt als je kijkt naar de ontwerpen van de Japanse nieuwkomer.

Zo ontwierp Kouichi Okamoto bijvoorbeeld een lamp voor Kyouei, die bestaat uit een rubberen ballon en een LED-lamp. In principe is de ballonlamp een heel eenvoudig idee en toch straalt hij een zeer aangenaam licht uit.

Het CV van Kouichi Okamoto is net zo nieuwsgierig als zijn ontwerpen. Hij is een volledig autodidactisch ontwerper en is nooit naar een designschool gegaan. Kouichi Okamoto was lange tijd een succesvolle DJ voordat hij CEO en hoofdontwerper bij Kyouei Design werd. Veel van zijn ontwerpen zijn gemaakt samen met zijn vrouw Ayako Nakanishi.

De eenvoudige en mooie objecten hebben een groot voordeel gevonden op design tentoonstellingen zoals de New York ICFF of de 100% Design in Tokio.

Website van Kyouei-Design


Designers