• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Koninklijk kopenhagen - Mosselenpalet geribbeld

Koninklijk Kopenhagen - Mosselkreeftjes geribbeld
Filter 

Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Mosselmalet geribbeld door Royal Copenhagen

Musselmalet Ribbed was het eerste serviesdecor van Royal Copenhagen. Het werd ontworpen in 1770 en werd voor het eerst in productie genomen in 177 5. . Vandaag de dag, eeuwen later, is het een van de beroemdste en meest begeerde porseleinen decoraties in de wereld. Net als in 1770 wordt elk stuk liefdevol met de hand geschilderd. Herzien in de jaren 1880 door Arnold Krog.

De serie bestaat uit kommen, borden, kannen, bekers, bekers, mokken, borden en nog veel meer. Het porselein wordt met de hand geassembleerd, geschilderd en geglazuurd. Een bijzonder uitgebreid detail zijn de deksels van de serie, die zijn voorzien van slakkenhuizen.

Het Deense woord Musselmalet betekent "schelp geschilderd" in het Duits. De naam kan zowel worden geassocieerd met de geribbelde vorm, die doet denken aan een schelp, als met de blauwe kleur. Blauw staat voor adel, loyaliteit en ook geheimen. Royal Copenhagen gebruikt een kobaltblauw voor de klassieke Musselmalet decoratie. Het gebruik van kobalt als kleur gaat terug tot de keramiek van het oude Egypte rond het jaar 2600 voor Christus.