Gevestigde &zonen - Lamp serie fakkels voor lampenDeze toorts heeft geen drager nodig - hij hangt gewoon aan het plafond.

Voor de lampen uit de Torch Lamps Series werd de ontwerper Sylvian Willenz geïnspireerd door het silhouet van een typische handgedragen zaklamp. "Ik vind het leuk om alleen maar aan een object te denken: hoe zou je schaduw eruit zien? Hoe kunnen ze normaal zijn, maar met een bepaalde herkenningswaarde? Hoe kan het doordacht zijn, slim maar tegelijkertijd elegant? Ze zijn speels en grafisch, zoals een symbool of een icoon.

De lampen zijn verkrijgbaar in drie versies met kegelvormige of ronde lampenkap. In alle varianten is het oorspronkelijke principe hetzelfde. De lampen worden opgehangen aan het plafond en kunnen worden geassembleerd als enkele stuks of een hele kudde van meer lampen.

Indien gewenst kan Torch Light als tafel- of vloerlamp worden neergelegd. Door de relatief grote schaduw is het gevaar dat de lamp in direct contact komt met de vloer uitgesloten. Bovendien wordt de lamp beschermd door een afdekking die doet denken aan de koplampen van een auto.

Torch Light is ook verkrijgbaar in een bundel van 10 of 20 stuks.