• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

USM

USM Haller staat al meer dan 50 jaar voor modulair wonen en werken in compromisloze en innovatieve kwaliteit. In Münsingen, Zwitserland, worden USM-meubelsystemen geproduceerd voor moderne woon- en werkomgevingen.

Ontdek USMOntdek alle collecties en series van USM

Modulair meubilair in compromisloze kwaliteit

USM Haller staat al meer dan 50 jaar voor modulair wonen en werken in compromisloze en innovatieve kwaliteit. In Münsingen, Zwitserland, worden USM-meubelsystemen geproduceerd voor moderne woon- en werkomgevingen.

USM ontstond in 1855 met de oprichting van de ijzerhandel en metaalbewerking in het achterdorp Münsingen bij Bern door Ulrich Schärer. In 1961 gaf Paul Schärer Junior de architect Fritz Haller de opdracht voor het ontwerp van nieuwe productie- en administratiegebouwen.

Meubelsystemen met gepatenteerd USM-kogelgewricht

In samenwerking met Haller werd destijds ook een meubelbouwsysteem voor het kantorencomplex van het bedrijf gebouwd. Wat begon als een modulair architectuurontwerp voor hun eigen behoeften, werd al snel het centrale product van het bedrijf. USM Haller meubelen zijn gebaseerd op gestandaardiseerde componenten waaruit talloze oplossingen kunnen worden opgebouwd.

Het USM-gewricht is het hart van de collectie: Een kleine kogel die fungeert als een flexibele verbinding om de stijve stalen staven met elkaar te verbinden. In het midden van de jaren 60 werd de USM-verbinding gepatenteerd en ging direct in productie. De eerste grote opdracht van USM Haller was de inrichting van de Bank Rothschild in Parijs.

Langdurige Meubelklassiekers

Dankzij het modulaire meubilair van USM Haller kunnen kamers worden aangepast aan elke smaak en behoefte en kunnen ze worden aangepast aan persoonlijke levenssituaties. Daarbij is met name de respectvolle omgang van USM Haller met het milieu van belang. De hoge kwaliteit van de materialen en de flexibiliteit van de modulaire producten beloven duurzaamheid. Hoe langer een product kan worden gebruikt, hoe milieuvriendelijker het is.

"Gemaakt met hoogwaardige materialen, de Zwitserse precisie, de veelzijdige functionaliteiten, een tijdloos design en een breed scala aan kleuren, zijn de USM-meubelen veel meer dan een concrete oplossing: ze zijn investeringen gericht op de toekomst".

De modulaire systemen zijn te vinden in gerenommeerde musea zoals het MoMA in New York.

Website van USM


USM in detail - Interieurideeën, en achter de schermen

Deze video biedt een kijkje achter de schermen van de Zwitserse meubelfabrikant USM Haller en stijlvolle interieurideeën van het veelzijdige configureerbare meubilair.

USM Haller - Modulariteit

De veelzijdigheid en modulariteit van de USM Haller wordt in deze video krachtig aangetoond. Dressoir, open plank of kastvijlen, alles is mogelijk!