• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Palomar

Palomar is ontstaan uit de passie voor optische apparatuur, meteorologie en cartografie - een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in innovatieve reisproducten. Slimme producten voor de moderne globetrotter.Palomar is een ontwerpbureau dat in 2001 in Florence is opgericht. De producten en ontwerpen die Palomar ontwikkelt, zijn alledaagse objecten.

Palomar is ontstaan uit de passie voor optische apparatuur, meteorologie en cartografie - een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in innovatieve reisproducten.

Palomar is ontstaan uit Paim, dat in de jaren 50 werd opgericht en dat de Miranda camera van Japan naar Europa bracht. Palomar werd een pionier in 1956 door de eerste reflexcamera's uit Japan te importeren.
In de jaren '60 breidde Paim het bereik uit naar een verscheidenheid aan optische apparaten zoals telescopen, verrekijkers, microscopen en meteorologische instrumenten. Fabio Palchetti, zoon van de oprichter van het bedrijf, nam het bedrijf over in de jaren '90 en richtte uiteindelijk Palomar op in 2001 samen met zijn vrouw Cristina Cencetti. Genoemd naar 's werelds grootste observatorium in de Verenigde Staten, is Palomar gewijd aan innovatieve projecten over de observatie van de ruimte.

Sinds 2008 werkt Palomar samen met nationale en internationale ontwerpers aan innovatieve projecten. Palomar ontwikkelt innovatieve producten over geografie, reizen en cartografie, zoals de uitstekende verkreukelde stadsplattegrond. Alledaagse objecten en opnieuw ontworpen objecten - dat is de claim van Palomar.

Website van Palomar


De belangrijkste ontwerpers