• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Ox Denmarq

Deense ontwerptraditie, kwaliteitsmaterialen en vakbekwame ambachtslieden uit Spanje en Denemarken vormen de basis voor de productie van de unieke producten van ox Denmarq, gemaakt van leer, hout, marmer, messing en koper.


Deens designmeubilair van Spaans leder

Ox Denmarq is een Deens bedrijf dat moderne designmeubelen maakt van innovatieve materialen. De eerste ontwerpen werden voornamelijk gemaakt van plantaardig gelooid leer in combinatie met roestvrij staal of hout. Sindsdien is de portfolio uitgebreid naar materialen als marmer, messing en koper.

De naam van de fabrikant bestaat uit twee woorden: Ox is een eerbetoon aan het leer en het dier. Denmarq verwijst naar de medeoprichter van ox Denmarq en ontwerper Dennis Marquart, die het bedrijf in 2004 heeft opgericht en uit Denemarken komt.

Ossenleer wordt voornamelijk gemaakt van Spaans rundvee. Het leer is 100% plantaardig gelooid, zodat het oppervlak van het leer niet verandert. Spaanse runderen brengen het grootste deel van hun leven in de wei door en niet in de stal. De natuur kan haar sporen achterlaten in de vorm van muggenbeten of littekens, die het karakter van het leer bepalen.

Deense traditie, kwaliteitsmaterialen en vakkundige ambachtslieden uit Spanje en Denemarken vormen de basis voor de productie van de unieke producten van ox Denmarq, gemaakt van leer, hout, marmer, messing en koper. De lederen meubelen van os Denmarq worden na verloop van tijd mooier en ontwikkelen een unieke patina.

Website van Ox Denmarq