• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Midgard

Het traditionele Duitse verlichtingslabel Midgard is vanaf het begin gespecialiseerd in werklampen met vrij instelbare lichtkegels.


Uitvinder van het regelbare licht

De Duitse verlichtingsfabrikant Midgard werd in 1919 in Auma, Thüringen, opgericht door de industrieel ontwerper en ingenieur Curt Fischer (1890-1956). Het bedrijf staat bekend om het produceren van de eerste uitlijnbare knikarmatuur, ontworpen door Fischer zelf, die een hele generatie multifunctionele werklampen inspireerde. Een goede, verblindingsvrije en beweegbare verlichting wordt een onderwerp voor een rationele industriële productie en is de drijvende kracht achter de uitvinder en laterale nieuwkomer Curt Fischer.

Vanaf het begin was het label gespecialiseerd in werklampen waarvan de lichtkegels vrij instelbaar waren. Met zijn volledig nieuwe armaturen op het gebied van functionaliteit, kwaliteit en design overtuigde hij onder andere Walter Gropius, die de Midgard armaturen zowel privé als in het Bauhaus gebruikte. De metaalwerkplaatsen van het Dessau Bauhaus werden onder andere met lampen ingericht.

"Later waren we jaloers op de uitvinders van de arm van de 'Midgard' lamp. Onze lamp was ook verstelbaar, maar niet zo elegant. " Marianne Brandt, Bauhaus...

Gemaakt in Duitsland

In 2015 namen David Einsiedler en Joke Rasch de rechten over van de drie klassieke Midgard lichtseries en verhuisden de productie naar Hamburg. Alle Midgard lampen worden in Duitsland met origineel gereedschap en machines geproduceerd en in Hamburg met de hand geassembleerd.

Website van Midgard


De belangrijkste ontwerpers