Fabrikant banner - Keukenhulp - 3840x1440
Keukenhulp

KitchenAid

KitchenAid maakt hoogwaardige kranen en gereedschappen. Met het "geïntegreerde keukenconcept" van KitchenAid kan elke hobbykok wereldwijd nu thuis genieten van een uitstekende, eersteklas keuken.

Filter 

Kleuren  
Hoofdcategorie  
sorteren: Populariteit  


KitchenAid - Een fabrikant die een revolutie teweegbrengt in de alledaagse keuken

KitchenAid maakt hoogwaardige kranen en gereedschappen. Met het "geïntegreerde keukenconcept" van KitchenAid kan elke hobbykok wereldwijd nu thuis genieten van een uitstekende, eersteklas keuken. Het bedrijf kan terugkijken op een lange traditie.

De geschiedenis begon in 1908 in Troje, Ohio. De ingenieur Herbert Johnston observeerde een bakker die zijn brooddeeg probeerde te mengen met een zware ijzeren lepel en besloot een betere, eenvoudigere methode voor hem te ontwikkelen. Het resultaat van Johnston's werk was de eerste commerciële mixer: de Hobart Model H, die sinds 2014. Wordt verkocht aan bakkerijen en de US Navy. Het grote succes zette de ingenieurs van Hobart aan tot nieuwe ontwikkelingen.

Al in 1919 presenteerde Hobart de eerste elektrische mixer voor het particuliere huishouden, het model H-5. Zoals de vrouwen van de managers van Hobart de H-5 uitprobeerden, merkte een van hen op: "Het kan me niet schelen wat je het noemt, deze machine is het beste keukengerei dat ik ooit heb gehad". De merknaam KitchenAid® was geboren - en werd als handelsmerk geregistreerd bij het US Patent Office.

Baanbrekende innovaties maken de KitchenAid Mixers onmisbaar

Weer een revolutionaire stap:
In 1920 patenteerde KitchenAid® het unieke planetaire mechanisme in de mixer. Het succes groeide en de "KitchenAid" werd onmisbaar voor een goed uitgeruste keuken.3. In 1927 introduceerde KitchenAid® het nieuwe model G. Binnen drie jaar werden 20.000 modellen van deze lichtere en compactere machine verkocht dan het model H-.5.

Zelfs Henry Ford was een trotse eigenaar van deze noviteit uit de "Roaring Twenties". De jaren '30 werden gekenmerkt door een wereldwijde economische crisis. Als antwoord op de "Grote Depressie" heeft KitchenAid® in 1936 de nationaal erkende industrieel ontwerper Egmont Arens ingeschakeld om drie nieuwe modellen te ontwikkelen. De kraan moest betaalbaar, veelzijdig en gebruiksvriendelijk zijn voor elk huishouden.

In het daaropvolgende jaar werd de door Arens ontworpen K-serie gepresenteerd, die sindsdien min of meer ongewijzigd is gebleven.

KitchenAid Leaves a Mark on Kitchens Worldwide met Trendy Colours

In 1986 werd het grote productassortiment van het merk KitchenAid® aangevuld met koelkasten. Na de huishoudelijke koffiemolens (sinds 1938) breidde de blender de familie van draagbare KitchenAid®-apparaten uit in 1992. In het jaar daarop verscheen een standmixer in frisse, in het oog springende kleuren.

In 1993 volgden ook de eerste voedselverwerkingsmodellen. In 2001 startte KitchenAid® met de inzamelingsacties voor Susan G. Komen for the Cure, een vereniging voor borstkankerbestrijding.

Sindsdien is er in totaal meer dan 6 miljoen dollar gedoneerd.

Sinds 2005 heeft KitchenAid® ook in Duitsland geholpen met donaties aan Komen Germany e.V. Het uitgebreide productassortiment van de keukenspecialist omvat broodroosters, espressomachines, keukengerei, potten, mixers en inbouwapparaten, zodat u uw volledige culinaire vaardigheden kunt ontwikkelen en op een professionele manier kunt uitproberen in de keuken. Wilt u KitchenAid producten online kopen? Ontdek dan het ruime aanbod in de Connox Design Shop!

Website van KitchenAid