• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Espressomakers

Gerelateerde categorieën: Mokken, Koffie, Espresso, Koffiezetapparaten, Reismokken

Met de espressomachines kunt u heerlijke Italiaanse koffie zetten op uw eigen fornuis. Vergeleken met conventionele koffiemachines is de smaak van de koffie intenser en aromatischer bij de bereiding op deze traditionele Italiaanse manier. Nog een voordeel van dit kleine koffiewonder: Espressomachines nemen weinig ruimte in beslag, zijn eenvoudig te bedienen en zijn extreem goedkoop in vergelijking met echte espresso- en koffiemachines.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Espressomakers - Charmante koffiespecialisten

De achthoekige vorm van de vooroorlogse modellen werd aanzienlijk gewijzigd ten gunste van verbeterde producteigenschappen: Vandaag de dag produceren gerenommeerde ontwerpers als Alessi of Tom Dixon moderne espressomachines van roestvrij staal en gegoten aluminium - een must-have voor elke keuken. De Pulcina espressomachine van Alessi heeft een prachtig uiterlijk en produceert de best smakende koffie dankzij de geoptimaliseerde vorm. Het bijpassende koffieservies maakt de aangename ervaring compleet.

De juiste koffiezetter - Wat u moet weten bij het kopen van een koffiezetapparaat
1. Ontwerp en materiaal
2. Functie
3. Gebruikseisen
4. Wat Koffie te gebruiken
5. Capaciteit
6. Onderhoudsinstructies
7. Prijs

1. Ontwerp & Materiaal: Elegant en functioneel

De koperkleurige Tom Dixon espressomachine in geborsteld roestvrij staal zal u betoveren met zijn nostalgische flair. Tom Dixon - een van de belangrijkste ontwerpers in het Verenigd Koninkrijk - heeft een aantal verschillende prijzen voor zijn producten ontvangen. Het Italiaanse metaalbedrijf Alessi combineert vakkundig innovatieve en tijdloze ontwerpen met praktische eisen: Koffie maken is nog nooit zo mooi geweest.

Of het koffiezetapparaat nu van aluminium of roestvrij staal is, het materiaal moet hittebestendig zijn. Daarom zijn espressokokokokokers van aluminium niet altijd licht van gewicht, maar die van roestvrij staal wel zwaarder. De producten wegen tussen de 229 gram en 1 kilogram.

2. Hoe werkt een Espressomaker?

De verschillende koffiepotten werken volgens het percolatorprincipe:

1. Vul de onderste kamer met water (voorverwarmd water geeft de koffie een betere smaak omdat het metaal slechts kortstondig verhit hoeft te worden.) Vul deze tot net onder het niveau van de veiligheidsklep.
2. Vul de filtertrechter met fijngemalen koffiepoeder. Klop de koffie lichtjes af, maar niet samenpersen.
3. Plaats de trechter in de bodem van de pot en monteer vervolgens de boven- en onderkant.
4. Zet de pot op de kookplaat op een gemiddelde temperatuur: Wanneer het water opwarmt, wordt er stoom opgewekt. Dit verhoogt de druk in de onderste kamer en duwt het water door de koffiekorrels naar boven in de bovenste kamer. Een hoorbaar sissend geluid geeft aan dat uw koffie klaar is - nu komt er alleen nog stoom uit de stoomtrechter.

Hoewel Moka-potten of Caffettieras ideaal zijn voor het maken van een sterke koffie, is de resulterende druk van 1.5 bar niet voldoende om een echte espresso te maken - wat alleen kan worden bereikt met een espressomachine.

3. Gebruikseisen: Eenvoudig, praktisch, praktisch, stijlvol

De kleine robuuste koffiepotten zijn ideaal voor het dagelijkse koffieritueel. Hittebestendige, ergonomische handgrepen, die het ontwerp van het koffiezetapparaat onderstrepen, maken ze gemakkelijk te gebruiken.
Terwijl de meeste espressomachines van aluminium niet geschikt zijn voor inductiekooktoestellen, kunnen espressomachines van roestvrij staal meestal op alle soorten kachels worden gebruikt. Tip: Als er een magneet aan de bodem van de pot kleeft, betekent dit dat het koffiezetapparaat geschikt is voor de inductiekookplaat.

4. Welke koffie moet ik gebruiken?

Speciale espresso brandingen beloven de grootste smaak, maar elk ander koffiebonenmengsel kan worden gebruikt. Of het nu gaat om vers gemalen of reeds in poedervorm aangekochte koffie - de mate van malen bepaalt de smaak: Het poeder moet fijner zijn dan bij gefilterde koffie en grover dan bij een espressomachine met zeefondersteuning.

5. Wat is de capaciteit van een Espressomaker?

De capaciteit wordt opgegeven als het aantal kopjes dat bij de bereiding van de koffie wordt verkregen. Afhankelijk van de fabrikant varieert een kopjesportie van 30 tot 70 ml. Je vindt er espressomachines van 70 ml tot 300 ml; sommige modellen bestaan ook in verschillende maten. Minimalistisch design, eenvoudig en praktisch: De Alessi espressomachine "Pina" heeft een capaciteit van 150 ml en een diameter van 9.2 cm, wat genoeg is voor ongeveer drie kopjes espresso. Voor elk apparaat wordt aanbevolen om de maximale hoeveelheid koffie te zetten die in het kooktoestel past: De smaak van de koffie in een halflege koffiepot is minder intens.

6. Hoe worden Expresso Makers Schoongemaakt?

Afhankelijk van de afwerking van het oppervlak is het mogelijk om het koffiezetapparaat in de vaatwasser te reinigen - maar zonder de rubberen afdichtingen. Handwas is beter: Was de pot met helder water, spoel hem goed af, veeg hem af met een zachte doek en laat hem vervolgens aan de lucht drogen. Verstopte portafilters moeten grondig worden gereinigd. Spiegel gepolijste espressomachines van roestvrij staal mogen niet worden behandeld met corrosieve reinigingsmiddelen. Als je de patina die na verloop van tijd verschijnt niet lekker vindt, kun je je espressomachine koken met citroenzuur of verdunde azijn.

7. Hoeveel kost een Espressomaker?

Een basismodel is te koop voor minder dan 50 euro, terwijl koffiezetapparaten zoals het koffiezetapparaat van Tom Dixon in het middensegment staan. Het bedrijf Alessi is vertegenwoordigd in elke prijscategorie, waarvan we ook prachtige designvoorbeelden hebben zoals de Officina Alessi "La Conica".

Designer Koffiezetapparaten van Connox - uw voordelen:

Winkeladvies bij Connox

U wilt graag een design koffiezetapparaat kopen, maar heeft hulp nodig? Voel je vrij om op elk moment contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag met raad en daadkracht, doen aanbevelingen en lossen eventuele problemen snel en efficiënt op. Laat uw favoriete stukken binnen enkele werkdagen veilig thuisbezorgen!