• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Dozen zijn te vinden in elk huishouden en in elke kamer. Ze kunnen universeel worden gebruikt en brengen orde in elke chaos. Dozen zijn vaak gemaakt van hout, metaal of kunststof. Ze zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, zodat ze naadloos in uw huis passen. De opbergdozen van Connox brengen niet alleen orde in de chaos, maar zijn ook een visuele blikvanger in elke kamer.

Dit is wat u moet overwegen bij het kopen:
1. Soorten dozen
2. In welke kamers kunt u dozen gebruiken?
3. Conclusie
4. FAQ

1. Soorten dozen

Open kratten

Open kratten hebben het duidelijke voordeel dat men direct in één oogopslag kan zien wat er in de krat verborgen zit. Dit voordeel kan echter snel een nadeel worden als de kratten te vol zijn en de voorwerpen uitsteken. Van buitenaf gezien zijn deze dozen niet bijzonder duidelijk en gaat het basisidee van orde verloren.

Trinkets Manden van Hay in een set van 3

Zorg er dus voor dat de open kosten niet te vol worden om toch overzicht te houden en een opgeruimde aanblik in de kamer te behouden.

Dozen met deksels

Dozen met deksels zijn de netjesste manier om dingen op te bergen. Omdat de dozen gesloten zijn, kunnen er geen lelijke dingen uitsteken. De voorwaarde hiervoor is dat de dozen zonder problemen kunnen worden gesloten. De ruimte in dozen met deksels is dan ook beperkt.

Bovendien is het niet mogelijk van buitenaf te raden wat er in de doos zit. Ofwel gebruiken zij dozen van doorzichtig plastic, ofwel etiketteren zij dozen die niet doorzichtig zijn. Dit bespaart veel tijd bij het zoeken.

Bovendien kunnen dozen met deksels zonder problemen op elkaar worden gestapeld, zelfs als ze verschillende afmetingen hebben.

Organisator

Storage Toolbox met Wooden Dolls nr. 1 van Vitra

Organisatoren zijn dozen die al inlegvellen bevatten. Ze zijn bijzonder populair in badkamers, op kaptafels of op kantoor. Dankzij de voorgefabriceerde onderverdelingen kunnen de meest uiteenlopende zaken reeds worden voorgesorteerd en liggen zij niet los in een grote doos.

Als alternatief is er ook een reeks inzetstukken die u aan bestaande dozen kunt toevoegen.

2. In welke kamers kun je kratten gebruiken?

Opslagruimte

Als u aan dozen denkt, denkt u waarschijnlijk aan de voorraadkamer of voorraadkast. Het gebruik van dozen in deze kamers is zeker zinvol. Met dozen in verschillende maten kunt u zoveel orde brengen in de gewoonlijk chaotische opslagruimten.

Colour Crate Mand van Hay

Het duidelijke voordeel is dat u in één oogopslag kunt zien hoe het met uw voorraden staat en wat er eventueel nodig is. Gebruik stickers om de dozen te labelen. Evenzo moeten voorwerpen voor dagelijks gebruik op ooghoogte en vooraan in de rekken worden geplaatst, zodat ze altijd binnen handbereik zijn.

Maar niet alleen voorraden vinden hier hun plaats. Gereedschap, opgeborgen in een doos, is ook onmiddellijk bij de hand wanneer u het nodig hebt. Zo hoeft u nooit meer lang te zoeken naar een schroevendraaier of een pijpsleutel.

Keuken

Als u geen voorraadkamer in huis hebt, hebt u des te meer behoefte aan orde en ruimtebeheer in de keuken. Een doos brengt ook orde in de keukenkastjes. Vooral specerijen of afzonderlijke theesoorten kunnen met een organiser uitstekend worden gesorteerd en gepresenteerd.

Kinderkamer

De kinderkamer is vaak de plaats met de meeste rommel. Na een vermoeiende speeldag moet al het speelgoed weer opgeborgen worden. Met open dozen kunnen de kleintjes van jongs af aan zelf helpen met het opbergen van allerlei spullen.

Paper Pulp Opbergkist van gefermenteerd leven

Gebruik kleine dozen met handvatten, zodat uw kinderen ze zelfstandig kunnen meenemen, maar ook weer opbergen. Dit maakt opruimen leuker!

Woonkamer

De woonkamer is een plek om vrienden en familie te ontvangen, een plek voor samenzijn en gezelligheid. Daarom moet u voor deze kamer andere opbergdozen gebruiken dan voor bijvoorbeeld de voorraadkamer.

Restore Opbergmand van Muuto

De dozen in de woonkamer zijn niet opgeborgen. Integendeel. Een grote doos naast de bank is de ideale blikvanger en ook praktisch. Berg daar kussens en dekens op als ze niet in gebruik zijn. U kunt er ook tijdschriften of boeken bewaren en presenteren.

Kantoor

Een opgeruimd en georganiseerd kantoor heeft een directe invloed op de werkprestaties. Met kleinere doosjes of zelfs organisers kunt u pennen, plakbriefjes en paperclips handig opbergen en hebt u ze altijd direct bij de hand.

Opbergdoos met deksel van Skagerak

U kunt ook lelijke kabels aan het eind van de werkdag in dozen opbergen om uw werkplek opgeruimd achter te laten.

Hal

De gang is meestal gewoon een doorgang. Toch heeft het een belangrijke functie. Alle artikelen voor dagelijks gebruik zijn daar opgeborgen. Sleutels, portefeuilles, boodschappentassen en de hondenriem moeten allemaal een plaats hebben waar ze altijd bij de hand zijn en kunnen worden gevonden.

Met een doosje op een dressoir, bijvoorbeeld, raakt u uw sleutels nooit meer kwijt. Zo creëert u een vaste plaats voor de belangrijkste dingen in het dagelijkse leven en hoeft u nooit meer naar de sleutel te zoeken.

Buiten

Elk jaar willen we ook weer orde scheppen in onze buitenruimtes. Hoe kleiner de ruimte, hoe meer orde ook hier nodig is.

Buitenboxen moeten uiteraard gemaakt zijn van weerbestendige materialen. Kunststof, maar ook behandeld hout zijn ideaal en kunnen worden gekozen afhankelijk van de interieurstijl.

Inu Opbergmand van Zone Denmark

U kunt buitenkratten ook helemaal opnieuw interpreteren. Als u geen tuinhandschoenen of meststoffen hoeft op te bergen, doen gesloten dozen het ook uitstekend als plantenbak voor uw bloemen.

3. Conclusie

Kratten zijn er in alle kleuren, vormen en materialen. U moet eerst bedenken voor welke ruimte u de kist nodig heeft en welke spullen erin moeten worden opgeborgen. Op die manier kunt u de stijl en de grootte van de kist bepalen.

U kiest het materiaal ook afhankelijk van de plaats van gebruik of uw interieurstijl, zodat het naadloos in uw interieur past.

Enerzijds brengt de juiste kist orde in uw huis, maar anderzijds is het net zo'n blikvanger als andere accessoires. Maak je nieuwe kist klaar.

4. FAQ

Welke kratten kan ik het beste gebruiken voor mijn woonkamer?

De kleur en de stijl van de dozen moeten bij uw interieurstijl passen. Aangezien de dozen in de woonkamer meer als decoratieve voorwerpen worden gebruikt, moet het totaalbeeld samenhangend zijn. Drapeer bijvoorbeeld kussens, dekens of tijdschriften handig in een grote doos.

Ik heb meer opbergruimte nodig in de keuken. Welke dozen zijn hiervoor geschikt?

In keukenkastjes moet u indien mogelijk standaardformaten gebruiken, die dan gemakkelijk in de keukenkastjes passen. Stapelbare dozen kunnen ook worden gebruikt om meer spullen in de kasten op te bergen. Gebruik ook doorzichtige dozen, zodat u de inhoud altijd op het eerste gezicht kunt zien.

Welke materialen zijn geschikt voor gebruik buitenshuis?

Als u opbergdozen op het balkon of terras gebruikt, gebruik dan weerbestendige materialen. Dit zijn bijvoorbeeld kunststof of weerbestendig hout, dat u ook zelf kunt behandelen met vernissen of lakken.