• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

woonkamerlampen

Gerelateerde categorieën: Plafondlampen, Pendelarmaturen, Staande lampen, Tafellampen

Het is licht dat een ruimte zijn sfeer geeft. Ontdek waar u rekening mee moet houden bij het plannen van uw woonkamerverlichting en hoe u de juiste woonkamerverlichting voor u kunt vinden.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Met de juiste woonkamerverlichting naar de gewenste sfeer in de ruimte

De woonkamer is een van de meest gebruikte kamers in het huis. Gasten worden hier verwelkomd en vermaakt, gezellige uren worden hier doorgebracht met een goed boek en een glas wijn, en de dagelijkse drukte van het dagelijks leven wordt herwonnen terwijl u televisie kijkt. De juiste huiskamerlampen creëren de juiste sfeer, bijvoorbeeld met gezellige lichteilanden. Bij de planning van uw optimale woonkamerverlichting moet u op meerdere zaken tegelijk letten, zoals de lichtbron en functionaliteit. Leer hier hoe u de juiste woonkamer lamp te vinden.

Moderne woonkamer lampen - u moet hier bij het kopen aandacht aan besteden:

1. lichtverdeling
2. Sfeer & Lichtkleur
3. Grootte
4. Stijl &Merken
5. nutsclaims
6. Waarom LED?
7. prijs
8. Accessoires

1. Creëer de ideale lichtomstandigheden met elegante designlampen voor de woonkamer

Wilt u eerst een uniforme lichtbasis in uw woonkamer opstellen? Dan zijn plafondverlichting de juiste keuze. Afhankelijk van de grootte van het woongedeelte kunt u kiezen voor een woonkamerverlichting met het juiste lichtbereik of meerdere plafondlampen met elkaar combineren. De discrete WAN-plafondarmatuur van Flos ziet er eenvoudig uit en zorgt dankzij de verblindingsbescherming voor een aangenaam en evenwichtig diffuus licht.

Hang- of pendelarmaturen zijn een goede keuze om een bepaalde plaats naar beneden te verlichten, bijvoorbeeld de design salontafel. Deze edele designlampen, bijvoorbeeld van Flos, hebben een krachtige lichtbron nodig om hun optimale effect te bereiken. De PH 50 pendelarmatuur van Louis Poulsen in tijdloos design zorgt voor een warme lichttint. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is daarom geschikt voor bijna elke inrichtingsstijl. Het feit dat kroonluchters niet langer te veel ruimte in beslag nemen, zoals overhangende wagenwielen, wordt bewezen door de Ijskroonluchter 9 SR6 uit de &traditie van het huis op indrukwekkende wijze. Eenvoudig en elegant, deze moderne woonkamer lamp kan ook in kleinere ruimtes perfect in scène gezet worden.


2. Welke sfeer wil je bereiken?


Warm licht is bijzonder uitnodigend en sfeervol in woonkamers. Indirect licht wordt bereikt door de lichtstraal op de wand of het plafond van de woonkamer te reflecteren. Een bijzonder goed voorbeeld hiervan zijn vloerlampen die worden gebruikt als plafondlampen. In tegenstelling tot direct licht is de verlichting minder opdringerig en aanzienlijk warmer. Sommige plafondschijnwerpers zijn uitgerust met een extra spot, die selectief kan worden uitgelijnd en kan worden gebruikt voor een gezellige lees- of handwerkhoek. Edel en origineel is de Up LED tafellamp van Muuto. De kap van deze elegante designlamp is draaibaar en kan daarom snel van wand- naar plafondwasser worden omgeschakeld.

Naast de verdeling van het licht in de ruimte speelt ook het type licht een belangrijke rol in het creëren van een warme sfeer. Met spots kan een werkplek optimaal worden verlicht; gericht op een speciaal object in de woonkamer leggen ze indrukwekkende accenten. Met sfeerlicht tovert u een zeer ontspannen sfeer op. Dimbare lichtzuilen of tafellampen die de ruimte onderdompelen in verschillende kleurschakeringen zijn hiervoor voorbestemd.

3. Hoe groot moet uw huiskamerlamp zijn?

Om uw plafondlamp optimaal te laten werken, moeten de afmetingen ervan worden gekozen op basis van de grootte van de ruimte. Ook de plafondhoogte speelt een belangrijke rol bij de keuze. Hoe hoger de lamp hangt, hoe groter het bereik van de verlichting. Richt u zich zowel op de diameter van het te verlichten gebied als op de hoogte van het plafond. Als de huiskamerlamp te klein is, lijkt deze verloren te gaan; de verlichting kan ook onvoldoende zijn. Als het te groot is, lijkt het overweldigend. Voor grotere ruimtes kunt u als alternatief meerdere plafondverlichting met elkaar combineren en in elkaar zetten, bijvoorbeeld in een rij of in een groep. Een mooi voorbeeld zijn de hanglampen uit de serie Beat Light van Tom Dixon.

4. Vind de juiste armaturen voor uw persoonlijke stijl

Ideaal als uw nieuwe lamp zich optimaal aanpast aan de bestaande woonkamerinrichting. Een woonkamer lamp met een vintage look gaat beter samen met eerbiedwaardige meubels dan een lamp met een moderne uitstraling. U kunt zeker een originele break in stijl creëren en zo een blikvanger creëren. Aan de andere kant is de woonkamer een plek van ontspanning - en dit kan het best worden bereikt met een gecoördineerd interieurontwerp.

In het donkere Scandinavië speelt verlichting een bijzonder belangrijke rol, wat bijvoorbeeld tot uiting komt in het optimale lichtrendement van Normann Copenhagen stukken. Als u een liefhebber bent van de Italiaanse manier van leven, overweeg dan het aanbod van Artemide : Simple chic in combinatie met een functionaliteit die optimaal is aangepast aan de behoeften van mensen.

5. Welke eisen stelt u aan het gebruik van de lampen?

Kleurtemperatuur speelt een belangrijke rol in de sfeer van een woonruimte verlichtingsconcept. Het wordt gemeten in Kelvin: hoe kleiner de maat, hoe warmer het licht. Bij de aankoop van LED woonkamerlampen moet u ervoor zorgen dat hun kleurtemperatuur rond de 700 Kelvin ligt. Zo bereikt u een warm wit licht - vergelijkbaar met gloeilampen - dat een gezellige sfeer oproept. Meer informatie over LED lampen vindt u onder het volgende punt.

Energiebesparende lampen zijn duurder dan gloeilampen, maar betalen zichzelf snel terug omdat ze elektriciteit besparen. Bovendien zijn het lichtrendement en de levensduur aanzienlijk hoger. De lichtkleur is afhankelijk van de samenstelling van de fosforen. Energiebesparende lampen zijn nu verkrijgbaar in vele vormen en voor bijna alle stopcontacten.

Halogeenlampen zorgen voor een aangenaam warm licht en creëren een levendige sfeer. Als u veel licht nodig heeft, kies dan de lampen met een netspanning van 230 volt. Als u afzonderlijke objecten wilt verlichten, zijn laagspanningslampen voldoende.

Bij het kiezen van een lichtbron moet u altijd opletten welke fitting of contactdozen in de lampen worden gebruikt, of deze gedimd kan worden en wat het maximale wattage mag zijn. Niet elke lichtbron is geschikt voor elke lamp. De beschrijving van al onze woonkamer lampen bevat de nodige informatie voor u.

6. Waarom u zou moeten vertrouwen op LED woonkamerlampen

In vergelijking met andere lichtbronnen hebben LED lampen duidelijke voordelen, hoewel de initiële kosten in eerste instantie hoger zijn. Een 9-watt LED-lamp bereikt dezelfde helderheid als een lamp van 60 watt, maar bespaart tot 80 procent energie en is nog efficiënter dan een spaarlamp. Daarbij komt nog de indrukwekkend lange levensduur van wel tien jaar.

De LED-technologie is duidelijk in opmars, vooral omdat de lampen beschikbaar zijn voor de huidige E27- en E14-aansluitingen. Design en energiebesparing sluiten elkaar niet langer uit.

7. Prijs: Iets voor elke portemonnee

De prijzen van de woonkamer lampen in de online shop van Connox verschillen - afhankelijk van design en soort - duidelijk van elkaar. Chique basics voor de kleine portemonnee zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Twister Lighting. Naast het eenvoudige ontwerp is de eenvoudige montage hier bijzonder overtuigend. De exclusieve armaturen van Foscarini en Lumini zijn geavanceerder en dus in het hogere prijssegment. In het middensegment bevinden zich de deels zeer originele lampen van LucePlan en Ingo Maurer.

8. De juiste accessoires ronden alles af

De omvang van de meegeleverde accessoires van een huiskamerlamp is verschillend. Controleer daarom in de productbeschrijving of er al dan niet reeds luifels en geschikte lampen aanwezig zijn. Voor welke lampen de lampen geschikt zijn, wordt in onze winkel in detail aangegeven. Sommige woonkamer lampen worden aangestuurd door een externe dimmer, andere zijn geïntegreerd. Energiebesparende en LED lampen zijn slechts gedeeltelijk dimbaar en vereisen mogelijk een speciaal voorschakelapparaat.

Ontwerp woonkamer lampen van Connox - uw voordelen:

Inkoopadvies bij Connox

U wilt graag een moderne woonkamer lamp online kopen, maar heeft ondersteuning nodig? U kunt te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u met raad en daad bij met advies en actie voor uw aankoop, geven aanbevelingen en kunnen vragen snel oplossen. Laat ons uw huiskamerlamp comfortabel en binnen enkele werkdagen direct bij u thuis bezorgen!

 

YouTube video - Verlichting in de woonkamer

Een spannende film kijken, vrienden ontvangen of comfortabel een goed boek lezen - in de woonkamer willen we achterover leunen en ons ontspannen. Met de juiste verlichting creëer je een uitnodigende plek om je goed te voelen.