• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Bolvormige pendelarmaturen

Gerelateerde categorieën: Pendelarmaturen, Wandlampen

Een pendelarmatuur in de vorm van een bal zorgt in elke ruimte in een oogwenk voor sfeervol licht. De designklassieker straalt uniform en harmonieus licht uit en dient als blikvanger met een sterk karakter in uw interieur.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Bolvormige pendelarmatuur - voor gelijkmatig licht en harmonie in uw interieur

Na een stressvolle dag wensen we vaak niets liever dan een ontspannende avond in onze eigen vier muren. Werken, boodschappen doen, afspraken maken - om in balans te blijven hebben we harmonie, ontspanning en gezelligheid nodig. Eet samen, zet je voeten omhoog en ontspan op de design bank met een film of een goed boek. Het zijn vooral de lampen die een enorme invloed hebben op de sfeer van het interieur. Een bolvormige pendelarmatuur is niet alleen tijdloos mooi, maar verdeelt ook warm licht in de ruimte. De gelijkmatig ronde buitenkant van de lamp straalt harmonie uit, de gelijkmatige lichtverstrooiing zorgt voor de nodige gezelligheid - feel-good licht in perfectie. Groot of klein. Of het nu chroom of glas is. Hier vindt u een bolvormige pendelarmatuur die bij u en uw inrichtingsstijl past.

De juiste bal tegenhanger lamp voor uw huis - u moet aandacht besteden aan dit bij het kopen van

1. Grootte en afmetingen
2. Toepassingsgebieden

3. Verscheidenheid aan design

4. Lichteffecten

5. Prijs

1. Grootte en afmetingen: Welke sferische pendelarmatuur past bij mij?

Van klein naar groot. Van sierlijk tot volumineus. Bolvormige pendelarmaturen zijn er in een grote verscheidenheid aan afmetingen. Voordat u een ronde pendelarmatuur koopt, moet u eerst overwegen in welke ruimte u de lamp wilt ophangen en hoeveel ruimte u daadwerkelijk beschikbaar heeft. Let er ook op of de lengte van de ophanging van uw favoriet kan worden aangepast. Zo niet, meet dan de plafondhoogte. Dit voorkomt dat de hanglamp te laag in de kamer hangt. De meeste modellen zijn verstelbaar door middel van een kabeltrek en kunnen individueel worden aangepast aan de hoogte van het plafond en uw persoonlijke smaak. Kleine modellen met een diameter van ca. 20 cm zijn zeer geschikt voor kleine ruimtes en kunnen naast elkaar geplaatst worden als prachtige spots in de keuken. Middelgrote bolvormige pendelarmaturen met een diameter van 30 tot 60 cm zijn bijzonder aantrekkelijk in het woon- en eetgedeelte, waar ze boven de design eettafel kunnen worden gehangen. Grote en expansieve bolvormige pendelarmaturen met een diameter vanaf 80 cm, zoals de Random Light van Moooi, vinden plaats in grote en open woonruimtes. Ze vullen de ruimte en geven het zijn karakter.

2. Toepassingsgebieden: de juiste lamp voor elke ruimte

Woonkamer: Een bolvormige pendelarmatuur is altijd de juiste keuze in de woonkamer. Hier willen we ons ontspannen en comfortabel maken. De ronde lampen stralen harmonie uit door hun gelijkmatige vorm en verspreiden gelijkmatig zacht licht - ideale omstandigheden voor een gezellige sfeer in het woongedeelte. Een volumineus model in het midden van de ruimte zorgt voor een holistische feel-good verlichting. Kleine plekjes zetten de toon voor individuele gebieden of meubelstukken zoals de leesfauteuil. Eén ding is zeker: Alle ronde hanglampen vinden hun plaats in de woonkamer. Zorg er tijdens de installatie voor dat de lampen niet te laag hangen en niemand hinderen bij het oversteken van de kamer.

Eetkamer: In de eetkamer zijn sferische pendelarmaturen bijzonder geschikt voor sfeervolle verlichting boven de design eettafel. Of het nu gaat om een enkel volumineus model of meerdere kleine modellen naast elkaar - de eethoek wordt smaakvol in beeld gebracht. In de regel moet de grootte van de pendelarmatuur altijd afhankelijk zijn van de grootte van de tafel. Wanneer de pendelarmatuur ca. 60 cm boven de tafel hangt, verspreidt het licht zich het meest effectief en verblindt het niet. Om de hele eettafel te verlichten, plaatst u een grote lamp dichter bij het plafond. Kleinere exemplaren moeten lager hangen - dit zorgt voor een selectieve verlichting en een nog aangenamere sfeer.

Slaapkamer: In de slaapkamer gezellige gezelligheid is de be-all en end-all. Een ronde pendelarmatuur verdeelt aangenaam warm licht en creëert in een handomdraai een ontspannen sfeer bij het slapen gaan en wakker worden. Een grote pendelarmatuur, zoals de Cloud van Belux, wordt een aantrekkelijke blikvanger in het slaapgedeelte en brengt u tot dromen met zijn zachte licht. De lamp moet hoog genoeg hangen - zodat de kamer er groter uitziet en voldoende verlicht is zonder dat de lampenkap in de weg zit.

Keuken: Net als in de eetkamer ziet een grote ronde pendelarmatuur boven de design keukentafel er bijzonder mooi uit. Kleinere modellen kunnen naast elkaar worden geplaatst om optimaal tot hun recht te komen als u ze boven de toonbank plaatst of als stijlvolle verlichting boven het werkblad. Een bolvormige pendelarmatuur in opaalwit of met een lampenkap van glas zorgt voor de nodige helderheid in de keuken.

3. Designvariatie: een rond ding

Ronde is niet altijd rond. Topmerken als Tom Dixon en Louis Poulsen lanceren de klassieke ronde pendelarmatuur voortdurend opnieuw. Of het nu gaat om iets breed, druppelvormig, open met een afgeplatte onderrand, asymmetrisch of volledig rond - hier vindt u voor elke smaak en elke inrichtingsstijl het juiste stuk. En niet alleen met de vormen, ook met de materialen wordt geëxperimenteerd. Van klassiek hout tot kostbaar koper tot modern polycarbonaat, bijna elk materiaal wordt in een bolvorm gebracht. De tijdloze klassiekers zijn meestal gemaakt van Japans papier of wit glas. Eenvoudige stukken zoals de Akari 45A van Vitra passen gemakkelijk in elk interieur. Momenteel winnen pendelarmaturen in de vorm van chromen bollen terrein. De trendy metallic look harmonieert prachtig met elke minimalistische moderne inrichting en laat uw woonkamer stralen. Melt door Tom Dixon - een pendelarmatuur met een chromen bol als lampenkap - doet denken aan een dynamische, bijna barstende luchtbel. Bij het inschakelen laat het sfeervol licht door, bij het uitschakelen van het spiegeloppervlak van chroom zorgt het voor spannende lichtreflecties - een fascinerende mix van klassieke elegantie en eigentijdse moderniteit.

4. Licht effecten: Voel je goed in je vel met een druk op de knop

Perfect ronde pendelarmaturen met een ondoorzichtige of lichtdoorlatende lampenkap stralen sfeervol en diffuus decoratief licht uit dat in elke ruimte warmte verspreidt. Bolvormige pendelarmaturen met een afgeplatte onderrand en een kleine opening stralen het licht selectief naar beneden. Dergelijke modellen zijn bijzonder geschikt om boven de eettafel of in het woongedeelte de aandacht te richten op individuele meubels. Met een ondoorzichtige schaduw verspreiden de armaturen bijzonder zwak licht - en creëren zo een gezellige sfeer in de woon- en eetkamer. Pendelarmaturen van glas verdelen directer en helderder licht - ideaal voor helderheid in de keuken en helderheid in moderne interieurs. Ook de keuze van de lichtbron is een belangrijke factor. Als tip: Warm witte lampen zijn de juiste keuze in zowel de slaapkamer als in het eet- en woongedeelte. Gebruik daglichtwitte lampen in de keuken, gang en badkamer. LED lampen zijn vaak beschikbaar voor moderne pendelarmaturen in de vorm van bollen, die het milieu en uw portemonnee beschermen. Meer informatie over de geschikte lampen vindt u op de betreffende productpagina. Daar komt u ook te weten of uw favoriete model flexibel dimbaar is.

5. Prijs: Wat kost een bolvormige pendelarmatuur?

Een ronde pendelarmatuur is verkrijgbaar vanaf iets minder dan 60 euro, net als de Eos Créme van VITA Copenhagen. In het middensegment, tussen de 200 en 500 euro, vindt u exemplaren van gerenommeerde fabrikanten zoals Le Klint en Tom Dixon. Vooral de exclusieve en originele modellen, zoals de VP Globe van Verpan, behoren tot de hogere prijsklasse.
Met deze tips vindt u eenvoudig de ideale bolvormige pendelarmatuur voor uw huis. Blader door de designwinkel en ontdek je persoonlijke droomstuk!

Design-Shop - Uw voordelen in een oogopslag

Inkoopadvies bij Connox

U wilt online een pendelarmatuur in balvorm kopen, maar heeft ondersteuning nodig? U kunt te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u met raad en daad bij met advies en actie voor uw aankoop, geven aanbevelingen en kunnen vragen snel oplossen. Laat ons uw gewenste artikel direct bij u thuis afleveren.