• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Glazen karaf

Gerelateerde categorieën: Karaffen, Drinkglazen

Glas is een van de meest flexibele materialen. Gesmolten, kan worden gevormd en geverfd, is bestand tegen kou en zal - afhankelijk van de samenstelling en dikte - niet gemakkelijk breken. Het aanpassingsvermogen maakt glas tot een van de populairste materialen voor het serveren, koken en decoreren. De karaffen en kruiken weerspiegelen het brede scala aan mogelijkheden van glas. Uitgebreid gedecoreerde glazen karaffen, die doen denken aan smeltende gletsjers of robuuste, hittebestendige kannen zoals die van Jenaer Glas: ontdek onze diversiteit!

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Diverse glazen karaffen - met of zonder deksel of inzetstuk

Bied alle soorten dranken met stijl aan: de gebruiksmogelijkheden van de glazen karaf zijn even veelzijdig als het uiterlijk. Meer dan ooit zijn ze ontworpen met het oog op functionaliteit - vorm volgt functie. Decanters zoals de wijnkaraf van Iittala zijn erg volumineus, waardoor de wijn een groter oppervlak heeft om te ademen voordat hij wordt geserveerd en terwijl hij in een glas wordt gegoten. Water karaffen zoals die van Eva Solo kunnen vruchten, kruiden en andere ingrediënten bevatten om het water een speciale smaak te geven of om er limonade of ijsthee van te maken. Een deksel sluit de smaakversterkende ingrediënten in de karaf af en voorkomt het ontsnappen van kooldioxide. Menu biedt waterkaraffen met een klapdeksel dat automatisch opent bij het gieten. Iittala richt zich op eenvoud met haar glazen decanteerders uit de Essence collectie en de Kartio serie. Decanters hoeven niet alleen water of wijn vast te houden - ook combinaties zijn populair. Bijvoorbeeld, de water/wijnkaraf via Menu. Meer dan 20 prototypes werden geproduceerd voordat de vorm van de Menu water/wijnkaraf werd afgerond. Dit maakt duidelijk hoe slim het concept van een karaf geschikt voor water en wijn moet zijn. Voordat u uw glazen karaf online koopt, zijn er een aantal dingen om te overwegen.....

Checklist - U moet uzelf deze vragen stellen voordat u gaat kopen:

  • Het doel: Waarvoor zou je de karaf gebruiken - decanteren, smaak geven of alleen serveren? Dit heeft invloed op de buikdiameter, de grootte van de opening van de karaf en de noodzaak van een inzetstuk.
  • Capaciteit: Hoeveel liter moet het bevatten?
  • Bijkomende vereisten: heeft het een klapdeksel, een tuit of een speciale sluiting?
  • Praktisch: Is de glazen karaf vaatwasmachine veilig? Hoe hoog is het, past het in de koelkast?

U vindt al deze informatie in de kenmerken op elke productpagina. Hier vindt u een gedetailleerde producttekst met uitleg over de productie en de specialiteiten van de glazen karaffen, samen met informatie over capaciteit, materialen en grootte.

Een glazen karaf hoeft niet altijd te voldoen aan een doel en de juiste eisen. Elke karaf is geschikt als decoratief element. Schik er langstammige bloemen in of maak ze decoratief op uw dressoir. Eén ding is zeker: u vindt een inspirerende selectie in de interieurwinkel!