• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

De perfecte maat voor de plantenbak

Plantenbakken zijn het huis van elke plant en bloem. Ze moeten zich op hun gemak voelen in de plantenbak, zodat ze groot en gezond worden. Zorg er daarom voor dat de plantenbak past bij de grootte van de plant. Alleen als hij genoeg ruimte heeft, kan hij groeien. Vergeet niet de planten regelmatig te verpotten - zorg thuis voor voldoende potten in verschillende maten. Het is het beste potten te kopen die twee tot drie centimeter groter zijn dan de plantenbak, zodat de pot na het verplanten nog groot genoeg is.

Cachepots als accessoires

Cachepots zetten planten in de kijker en zetten de toon. Ze passen bij de kamer en gaan op in de sfeer zonder poespas. Een gekleurde pot zet accenten.

De juiste materialen voor de plantenbak

U kunt plantenbakken zowel binnen als buiten gebruiken, afhankelijk van de materialen en de samenstelling. Ze zijn verkrijgbaar in metaal, hout, kunststof, beton en keramiek. De meeste plantenbakken zijn gemaakt van keramiek en hebben meestal een glad geglazuurd oppervlak. Deze zijn het gemakkelijkst schoon te maken, zodat watervlekken en vuil gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Kunststof plantenbakken zijn uiterst decoratief en zijn verkrijgbaar in talloze uitvoeringen. Als ze vallen, zullen ze niet breken.

De meeste plantenbakken kunnen direct geplant worden. Zorg er wel voor dat ze een gat in de bodem hebben, zodat overtollig water kan weglopen. Voor stoffen plantenbakken en andere waterdoorlatende materialen hebt u beslist een schotel nodig. Zo kan er ook voldoende lucht bij de grond komen.