• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

glazen vaas

Glazen vazen zijn decoratief, decoratieve boeketten of solobloemen, kunnen kleur accenten zetten en zijn stijlvolle blikvangers op dressoirs, in verder saaie hoeken in de kamer.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


De glazen vaas - verleidelijk stijlobject

Een kleurrijk boeket vereist een stijlvolle container en een enkele bloem moet slim worden gerangschikt om in al zijn schoonheid te bloeien. Een glazen vaas kan rond of hoekig zijn, in creatieve vormen of als glazen vaas in cilindrische vorm vinden hun speciale plaats in de ruimte. Een grote glazen vaas kan gebruikt worden als vloervaas in de gang om een kleurrijke eerste indruk te creëren of om een huiselijk ensemble in de woonkamer te vormen samen met een vloerlamp.

Hierop moet u letten bij de aanschaf van een glazen vaas:

  1. Glazen vazen en hun effect in de ruimte
  2. De perfecte vorm en grootte
  3. Glazen vazen als decoratieve elementen
  4. Kristalheldere glans: hoe houdt u de glazen vaas mooi?
  5. Prijs: van de decoratieve glazen vaas tot het design object

1. Glazen vazen en hun effect in de ruimte

Een glazen vaas is een blikvanger en zijn vorm en kleur bepalen het effect in de ruimte. Zo richt een transparante vaas het oog op de inhoud - of het nu gaat om een kleurrijk boeket bloemen of een enkele orchidee. De Silent Vase van Muuto is onopvallend en tegelijkertijd ronduit betoverende elegantie en is de perfecte oplossing voor creatieve bloemstukken. Een glazen vaas met details van hout, zoals die van de Fritz Hansen glazen vaas, past in een lichte, Scandinavische stijl van leven en onderstreept brede, open ruimtes met heldere bloemen. Metalen details - zoals u ook bij Fritz Hansen vindt - kunnen niet alleen een industriële of klassieke sfeer onderstrepen. De Ikebana vaas doet zijn naam eer aan - Ikebana is de Japanse bloemsierkunst: het is uitgerust met een geperforeerde metalen plaat die de scène voor bloemen individueel zet en zo een heel bijzonder effect uitstraalt.

2. De perfecte vorm en grootte

Harmonie - dat is het sleutelwoord bij de keuze van de glazen vaas voor uw interieur. Het model moet worden gekozen op basis van zowel de bloemen als de locatie. Hoge glazen vazen kunnen als vloervazen worden gebruikt of worden op de tafel geplaatst. Ze zijn ideaal voor langstammige bloemen zoals rozen of lelies en zien er bijzonder elegant uit. Een glazen vaas in cilindervorm is de klassieker onder de tafelvazen: Het biedt ruimte voor weelderige boeketten en is formeel ingetogen om ruimte te geven aan de kleurrijke inhoud. Glazen vazen in ronde vorm zijn bijzonder geschikt voor kortstondige boeketten en passen zowel op de eettafel als op het dressoir. Met hun ruim bemeten vaasbuik zijn ze ook een uitstekende keuze voor artistieke arrangementen met decoratief zand of kaarsen. Een solitaire vaas is speciaal gevormd voor een enkele bloem: hij heeft een gebogen buik en een smalle hals, soms met een brede tulpenkraag voor een mooie herfst. Een typisch voorbeeld is de Oud-Engelse solitaire vaas uit Holmegaard, waarop de gewelfde, brede nekbloemen mooi gevormd liggen.

3. Glazen vazen als decoratieve elementen

Individuele bloesems als blikvangers, stijlvolle boeketten, artistieke composities met twijgen en takken: glazen vazen zijn niet in de laatste plaats een designdecoratie en kunnen op vele manieren worden ingericht. Zo kunnen drie of meer glazen vazen op de eettafel een uniek geheel vormen, vooral wanneer de kleur van de bloemen wordt afgestemd op de tafelversiering. Op dressoirs en rekken creëren verschillende designvazen in een uniform design een harmonieus beeld. De Aalto Vaas Savooie van Iittala is hiervoor een slimme oplossing: de gebogen vorm van de klassieker onderstreept de formele balans, verschillende bloemkleuren brengen spanning in het ensemble. Ook het effect van Philippi 's Esmeralda vaas is verbluffend. De cilindrische glazen vaas heeft een bolvormige binnenkant waarin de bloemen lijken te zweven. De Cocoon Vaas van Holmegaard is de perfecte badkamerdecoratie - kies tussen verschillende kleuren, afhankelijk van het ontwerp van uw badkamer. Als u op zoek bent naar bijzondere keukenideeën, combineer dan kleine glazen vazen en bijpassende bloempotten. Een kleurgecoördineerde beplanting zorgt voor een harmonieus totaalbeeld.

4. Kristalheldere glans: hoe de glazen vaas mooi blijft

Bloemen komen pas tot hun recht als de glazen vaas mooi glanst. Om uw glazen vaas schoon te maken, spoelt u hem met de hand af en droogt u hem zorgvuldig af met een zachte doek. U kunt op een slimme manier resten op bolvormige designvazen met decoratieve stenen verwijderen: spoel het vat met de kleine steentjes tot het water helder is.

5. Prijs: van de decoratieve glazen vaas tot het designobject

Of het nu gaat om een eenvoudige glazen vaas, een klassiek model of extravagante vormen als blikvanger: bij ons vindt u vazen van glas in alle prijsklassen en voor elke gewenste opstelling. Laat u inspireren en ontdek de kunst van het inrichten van kamers op een eenvoudige manier met frisse kleuren en harmonieuze vormen.

Connox - Uw voordelen in een oogopslag

U wilt een glazen vaas online kopen, maar heeft ondersteuning nodig? U kunt te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u met raad en daad bij met advies en actie voor uw aankoop, geven aanbevelingen en kunnen vragen snel oplossen. Laat ons uw gewenste artikel direct bij u thuis afleveren.