• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Louis Poulsen Plafondlamp

Hier moet je op letten bij de aanschaf


De Louis Poulsen plafondlamp is ideaal voor de keuken, de hal, de woonkamer - gewoon voor elke ruimte, en biedt een stijlvolle en praktische aanvulling voor elk huis. Met hun elegant, eenvoudig of kleurrijk design zijn de plafondlampen perfect om elke ruimte aangenaam te verlichten en tegelijk een stijlvol karakter te geven.

Leer bij ons de functionaliteit van de Louis Poulsen plafondlampen kennen:

1. De geschiedenis van Louis Poulsen
2. Plafondlampen en hun functionaliteit
3. Diverse combinatiemogelijkheden
4. Conclusie
5. FAQ

1. De geschiedenis van Louis Poulsen

De geschiedenis van Louis Poulsen begon in 1874 met de opening van een wijnimportbedrijf door Ludvig R. Poulsen. Slechts 4 jaar later werd het wijnimportbedrijf opgegeven en volgde de focus en specialisatie op elektrische apparaten. In 1896 nam de neef van de stichter, Louis Poulsen, de zaak over.

Silverback LED plafond- en wandlamp van Louis Poulsen

Louis Poulsens doorbraak in de verlichtingssector kwam echter pas in 1924, toen hij samenwerkte met Poul Henningsen. Tot dan toe hadden de meeste lampen één enkele lichtbron die rechtstreeks in de ogen van de toeschouwers scheen en onaangenaam verblindend was. Poul Henningsen ontwikkelde een armatuur met drie trapsgewijze kappen die zowel neerwaarts als indirect licht uitstraalden - de wereldberoemde PH-pendelarmatuur 5. Deze armatuur wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd en wordt beschouwd als een icoon van Deens design.
Hiermee werd de basis gelegd voor de ontwikkeling van nog meer lampen in verschillende vormen, kleuren, maten en uitvoeringen.

Of het nu gaat om tafellampen, hanglampen, wandlampen, vloerlampen of plafondlampen. Bij Louis Poulsen vindt u voor elke kamer de juiste klassieke lamp.

2. Plafondlampen en hun functionaliteit

De armaturen van Louis Poulsen overtuigen niet alleen door hun design, maar ook door een geweldige verlichting en hun lichtweergave. Louis Poulsen lampen zijn verkrijgbaar in verschillende collecties volgens de filosofie en stelregel: vorm volgt functie. Via deze bedrijfsfilosofie werden de verschillende armaturen ontwikkeld en intussen internationaal op de markt gebracht. Hier begint en eindigt design met licht.

Silverback LED plafond- en wandlamp van Louis Poulsen

Het doel van Louis Poulsen is om een aangename sfeer te scheppen en dat is precies wat de Deense fabrikant lukt.

3. Diverse combinatiemogelijkheden

De samenwerking met verschillende ontwerpers en architecten, zoals Louise Campbell, Verner Panton of Poul Henningsen slaagde erin de perfecte binnen- en buitenverlichting voor elk huishouden te creëren. De verlichtingsfabrikant Louis Poulsen biedt zijn plafondlampen aan in verschillende kleuren, vormen en maten, zodat er voor elke kamer en smaak wat wils is. Of het nu de blikvanger in de woonkamer is of het kleine lampje in de gang, de designlampen bieden elk huis een passend licht.

4. Conclusie

De plafondlampen van Louis Poulsen zijn vervaardigd volgens de filosofie form follows function. Zo biedt elke lamp niet alleen een nobel en tijdloos design, maar ook een aangename lichtstructuur.

5. FAQ

Welke plafondarmaturen zijn beschikbaar?

Wij hebben de Louis Poulsen LP Circe LED plafondlamp en de Silverback LED wand- en plafondlamp in ons assortiment.

Wat onderscheidt de Louis Poulsen plafondverlichting?

De lampen zijn vervaardigd volgens de stelregel: vorm volgt functie. Zo overtuigen de lampen door hun geweldige design en hun functionaliteit en aangename lichtweergave.