• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

kunststof stoelen

Gerelateerde categorieën: metalen stoelen

Met reden mogen ze het liefste kind van de ontwerper genoemd worden: Kunststof stoelen zijn echte klassiekers op het gebied van meubeldesign. Vind hier uw kunststof stoel - van de klassiekers van Charles en Ray Eames tot de iconische ontwerpen van Jasper Morrison.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Een stoel van kunststof: designobject en functioneel meubelstuk

Kunststof is onderhoudsvriendelijk, knuffelig, flexibel en laat een bijna oneindige verscheidenheid aan ontwerpen toe. Voordat plastic als materiaal werd ontdekt, werden stoelen over het algemeen van hout gemaakt en waren metalen stoelen populair - en niet altijd comfortabel. Dit veranderde met de ontdekking van plastic als materiaal voor de productie van stoelen. Wat voorheen onmogelijk leek, is nu werkelijkheid geworden: design en functie zijn nog steeds onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wij adviseren u graag bij de keuze van uw nieuwe kunststof stoel:

  1. Flexibele allrounder voor huis en tuin
  2. Plastic: de stof waaruit designklassiekers ontstaan
  3. Hoe gebruik je plastic stoelen in je huiskamer
  4. De optimale verzorging van uw kunststof stoel
  5. Van designobject tot basiskeukenstoel

1. Flexibele allrounder voor huis en tuin

Het kunststof stoelontwerp van de Eames was baanbrekend voor de stoelproductie van de toekomst. Kunststof is nog steeds het materiaal bij uitstek als het gaat om het ontwerpen van stoelen met een hoge gebruikswaarde: Ze zijn vaak stapelbaar en kunnen worden opgeborgen om ruimte te besparen wanneer ze niet in gebruik zijn. Ze kunnen worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan woonomgevingen - of het nu gaat om een keuken, eetkamer of woonkamer - en zijn robuust en gemakkelijk schoon te maken. Door hun lage gewicht zijn ze ook zeer flexibel: plaats een of meer design tuinstoelen als blikvangers in uw buitenruimte of voeg indien nodig meer stoelen toe aan uw eethoek. Kunststof zitobjecten zijn ook populair in het (thuis)kantoor of studie: hun harmonieuze vorm, zoals die van de Rin-stoel van Fritz Hansen, zorgt voor een hoog zitcomfort. De Panton Chair met zijn opvallende vorm is een blikvanger in de kantoor- of eetkamer. Het is ook een van de absolute klassiekers in de wereld van het kunststof stoelontwerp. Als u een comfortabele designstoel met armleuningen aan uw eettafel wilt en een liefhebber van tijdloos design bent, komt de Eames Plastic Armchair DAW van Vitra in actie.

2. Kunststof: de stof waaruit designklassiekers ontstaan

Charles en Ray Eames behoorden tot de eersten die met een plastic stoel experimenteerden. Hun basisidee: een designstoel ontwerpen met een uit één stuk gegoten zitschaal uit één stuk. Op zoek naar het perfecte materiaal kwamen de ontwerpers eindelijk in aanraking met polyesterhars. De uiterst robuuste kunststof, die in alle richtingen kan worden gevormd, bleek ideaal voor hun doelen. In 1950 presenteerde het echtpaar hun afgewerkte ontwerp: de Eames Plastic Chair. Het is nog steeds een icoon van meubeldesign vandaag de dag en wordt een miljoen keer verkocht. Tegenwoordig wordt bij de productie van de stoel polypropyleen gebruikt in plaats van glasvezelversterkte polyesterhars. Dit verandert de karakteristieke vorm niet. Vanuit chemisch oogpunt zijn kunststoffen in principe één grote molecule die bestaat uit de zogenaamde monomeren, de afzonderlijke bouwstenen. Afhankelijk van hun moleculaire samenstelling zijn ze harder of zachter, buigzamer of stabieler, meer breukvast of gevoeliger. Polypropyleen is bijvoorbeeld bijzonder goed bestand tegen oplosmiddelen en vetten en kan daarom ook in werkplaatsen en hobbyruimten worden gebruikt. Het materiaal is optimaal kneedbaar en heeft tegelijkertijd een hoge sterkte. Het is echter minder geschikt voor plastic stoelen voor de tuin, omdat het bij temperaturen rond het vriespunt broos kan worden. Polycarbonaat kan worden gebruikt voor buitentoepassingen: De uiterst bestendige kunststof is bestand tegen temperaturen van min 90 tot plus 135 graden. Het bijzondere kenmerk is dat polycarbonaat transparant is, waardoor futuristische ontwerpen met maximale functionaliteit mogelijk zijn. Een voorbeeld: de Louis Ghost stoel van Philippe Starck voor kartel.

3. Hoe gebruik je plastic stoelen in je huiskamer

Een unieke blikvanger of een zitgroep aan de eettafel : kunststof stoelen kunnen harmonieus worden geïntegreerd in elke woonstijl. De Masters-stoel van Kartell is bijvoorbeeld een blikvanger. Het kubusvormige ontwerp is een spannende combinatie met de smalle, gebogen stutten en geeft elke kamer een extra dimensie. Als u het meer terughoudend vindt, zijn tijdloze kunststof stoelen in wit een interessante keuze voor veel ruimte-oplossingen. Een stoel in wit en kunststof is geschikt voor zowel een klassieke inrichting als een industriële ambiance. Een kunststof stoel met houten poten, zoals Eames', is een perfecte kandidaat voor een ongedwongen en ontspannen manier van leven. Als fauteuil kan het een spannend alternatief zijn voor de leesstoel. Het is bijzonder stijlvol als aanvulling op kunststof stoelen in wit met armleuningen met bont of een knuffeldoekje - en het brengt een persoonlijke stijl in uw leefruimte.

4. De optimale verzorging voor uw kunststof stoel

Robuust en bestand tegen vuil en chemicaliën: kunststof stoelen zijn zeer eenvoudig te reinigen. Om ervoor te zorgen dat plastic stoelen in het wit lange tijd mooi blijven, moet u toch op een paar dingen letten. Tuinmeubilair moet idealiter in het koude seizoen worden opgeslagen, zodat het niet broos en saai wordt. Met een allesreiniger of wasmiddel kunt u snel en eenvoudig vlekken verwijderen. Gebruik echter geen grove spons of staalwol voor het reinigen, omdat dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken. Tip: Als u uw tuinmeubilair niet permanent wilt schoonmaken, kiest u liever voor donkere stoelen dan voor plastic stoelen voor de tuin, omdat vuil hier niet zo gemakkelijk te detecteren is.

5. Van designobject tot basiskeukenstoel

Het is een stuk van de zitting voor het geval dat: De kunststof stoel kan worden geleverd als goedkoop basismeubel of als exclusief designmeubel. De stapelbare Air stoel van Jasper Morrison is verkrijgbaar voor iets meer dan 100 Euro. De eerste eenpootstoel uit de meubelgeschiedenis, de Saarinen Tulip fauteuil van Knoll, is 1.952 euro. Vind nu uw kunststof stoel uit een brede selectie voor alle woonstijlen - in alle prijsklassen en designcategorieën.

Connox - Uw voordelen in een oogopslag

U wilt een plastic stoel online kopen, maar heeft ondersteuning nodig? U kunt te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u met raad en daad bij met advies en actie voor uw aankoop, geven aanbevelingen en kunnen vragen snel oplossen. Laat ons uw gewenste artikel direct bij u thuis afleveren.