• Gratis verzending vanaf 99 €
 • 24.000 producten op voorraad
 • 30 dagen retourrecht

massief houten meubelen

Gerelateerde categorieën: Houten eettafels, Houten Krukken, Houten meubilair

Massief houten meubelen hebben grote voordelen ten opzichte van gefineerde modellen. Getalenteerde ontwerpers zagen het potentieel en gebruiken het materiaal steeds vaker voor hun designmeubilair. Hier vindt u alles over de bijzondere eigenschappen van massief houten meubelen!

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Massief houten meubelen - Alles wat u moet weten over dit speciale materiaal

De term "massief hout" is een kwaliteitsbegrip. Meubels mogen alleen massief houten meubelen worden genoemd als ze gemaakt zijn van massief, ongefineerd hout. De overeenkomstige norm werd in 2001 ingevoerd.
Bij Connox kunt u er zeker van zijn dat u kwalitatief hoogwaardige massief houten meubelen vindt - het volgende artikel vertelt u wat u moet overwegen en wat er zo bijzonder is aan massief houten meubelen.

 1. Wat maakt massief houten meubelen zo bijzonder?
 2. Ontwerp en ideeën
 3. De juiste oppervlaktebehandeling
 4. Massief houten meubelen voor buitengebruik
 5. Hoe reinigt u uw meubels van natuurlijk hout?
 6. Topmerken - U vindt ze bij deze fabrikanten
 7. Koop massief houten meubelen online bij Connox - uw voordelen in een oogopslag

1. Wat maakt massief houten meubelen zo bijzonder?

In tegenstelling tot gefineerde meubelen behouden massieve meubelen de positieve eigenschappen van hout als natuurlijk materiaal. Het hout met open poriën ademt en zorgt zo voor een optimaal ruimteklimaat - overmatige vochtigheid wordt geabsorbeerd en weer afgegeven wanneer de lucht te droog is. Deze woning is bijzonder waardevol voor slaap- en leefruimtes. Door de constante uitwisseling met de omgeving zijn meubelen van natuurlijk hout bijzonder duurzaam en voldoen ze jarenlang aan hun doel. Massief hout scoort ook goed op het gebied van duurzaamheid. Veel producenten hebben zich ertoe verbonden om hout te telen in milieuvriendelijke voorraden. Onder deze omstandigheden is het een zeer ecologisch waardevol bouwmateriaal - het groeit mee met het zonlicht en is recyclebaar.

2. Stevige meubels voor uw persoonlijke stijl

Design massief houten meubelen met hun tijdloze, heldere lijnen zijn perfect voor een puristische of minimalistische stijl. Eenvoudig en beperkt tot de essentie, de natuurlijkheid van het hout wordt onderstreept. Massief houten meubelen in combinatie met wit gelakte oppervlakken zorgen voor de juiste balans tussen warm en koud - het is de basis voor veel woonstijlen. Vind je het minimalistisch? Beperk je dan tot een paar geselecteerde witte, grijze of zwarte woonaccessoires. Voor de industriële look, voeg decoratieve elementen en metallic-look armaturen toe. De landhuisstijl is ook ondenkbaar zonder het edele massieve meubilair. Massief landhuismeubilair, zoals zware tafels, stoelen of ladenkasten staan in het middelpunt van de belangstelling. In combinatie met natuurlijke stoffen zoals linnen, vilt of katoen geeft u uw huis een landelijke sfeer.
In de hedendaagse inrichtingsstijlen creëert het natuurlijke materiaal doelgerichte stijlbreuken: een eettafel van massief hout creëert een gevoel van warmte en laat de door de toplaag gedomineerde inrichting levendig lijken.

3. De juiste oppervlaktebehandeling voor massief hout

Er zijn verschillende manieren om het oppervlak van uw massief houten meubelen te behandelen en te beschermen tegen vuil. Met de juiste olie blijft de open porositeit van het hout behouden en kan het nog steeds ademen. Wel moeten geoliede massief houten meubelen ongeveer twee keer per jaar worden behandeld. Breng de olie gelijkmatig aan met een borstel of een pluisvrije doek - de olie moet er nog steeds vochtig uitzien op het hout. Na ca. 15 minuten de ongeabsorbeerde olie met een schone doek afvegen om kleverige olievlekken te voorkomen. Laat uw meubels een nacht drogen en herhaal dit proces met wat minder olie.

De behandeling met was- en oliewasmengsels heeft nog meer voordelen. Massief houten meubelen die met was zijn behandeld, hebben een hogere bescherming tegen krassen en vocht dan meubelen die met olie zijn behandeld. Merk op dat dit een permanente glans creëert en de "ademende" houtporiën afdicht.

4. Massief houten meubelen voor buitengebruik

De uiterst robuuste en stabiele natuurhouten meubelen zijn bijzonder geschikt voor gebruik buitenshuis. Met hun eenvoudige afwerking zien ze er rustiek uit en passen goed in hun omgeving.
Teakhout is door zijn hoge rubbergehalte zeer olieachtig en daardoor bijzonder weerbestendig. Zonder een eerdere oppervlaktebehandeling ontstaat er een grijsachtige beschermlaag op massief houten meubelen van teakhout. Zelfs als dit de typische kleurstelling van het hout wegneemt, wordt de stabiliteit op geen enkele manier aangetast. Als u de goudbruine kleur van het hout wilt behouden, kunt u het best met olie behandelen.
Huishoudelijk hout zoals berken, eiken of dennenhout moet twee keer per jaar worden behandeld, zodat uw massiefhouten tuinmeubelen op de lange termijn bestand zijn tegen regen en zon.

5. Hoe reinigt u uw meubels van natuurlijk hout?

Hoewel massief houten meubelen gemakkelijk te onderhouden zijn, moet u toch afzien van het gebruik van conventionele reinigings- of schuurmiddelen. Daarom raden wij u aan om reinigings- en onderhoudsproducten te gebruiken die expliciet zijn ontwikkeld voor de houtsoort van uw massief houten meubelen. Het hout met open poriën absorbeert zowel overtollige luchtvochtigheid als andere vloeistoffen. Daarom speelt wat je op de oppervlakken plaatst een grote rol. Als uw massief houten eettafel nat is geworden van een gemorste drank, veeg hem dan onmiddellijk af met een droge doek.

Verwijder stof met een vochtige, pluisvrije doek en veeg vervolgens het restvocht af met een droge doek. Vermijd microvezeldoeken - hun structuur zorgt voor fijne krassen in natuurlijk hout en maakt het na verloop van tijd dof. Reinigen met neutrale zeep is ook mogelijk, maar gebruik het alleen voor zeer zware vervuiling. Nadat de meubelen weer volledig droog zijn, kunnen massief houten meubelen worden behandeld met olie of was. Gelakte oppervlakken daarentegen zijn gemakkelijker te onderhouden en hebben geen nabehandeling nodig.

6. Top massief houten meubelfabrikanten waar u vindt wat u zoekt

De familie Hansen produceert handgemaakte massief houten meubelen van lokaal hout, zoals de Remix Collection massief houten bureau, in Scandinavische designstijl. Het label staat voor unieke objecten die traditioneel vakmanschap en moderniteit combineren.

Skagerak is een van de toonaangevende merken voor massief houten meubelen in de tuin of voor thuis. Het Deense bedrijf overtuigt met kwaliteit en zet zich in voor een verantwoorde en grondstofbesparende productie. Artikelen zoals de Cutter kruk, genieten een grote populariteit en zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot echte topverkopers.

Het duurzame meubilair van het familiebedrijf Andersen Furniture wordt vervaardigd met behulp van traditioneel vakmanschap. Het assortiment bestaat uit tafels, stoelen, ladenkasten en planken in een tijdloos design.

7. Massief houten meubelen online kopen bij Connox - Uw voordelen in een oogopslag

 • Geconsolideerd massief houten meubellijn met topmerken in design
 • Hoogwaardige objecten van bekende ontwerpers
 • Direct en gemakkelijk online kopen
 • Eerlijke verzendkosten
 • Veilige betaling dankzij SSL-codering
 • Persoonlijk advies van onze klantendienst

Inkoopadvies bij Connox

U wilt massief houten meubelen online kopen, maar heeft ondersteuning nodig? U kunt te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u met raad en daad bij met advies en actie voor uw aankoop, geven aanbevelingen en kunnen vragen snel oplossen. Laat ons uw gewenste product comfortabel en binnen enkele werkdagen direct bij u thuis bezorgen!