• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

houten schaal

Gerelateerde categorieën: Kommen, Decoratie, Houtopslag

Een houten kom heeft een heel bijzondere charme: het is uniek. Naast de diversiteit van de houtsoorten, productiemethoden en stijlen, geeft de houtnerf elk model een ander oppervlak.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Design houten kom: vaak nuttig en altijd decoratief

Volgens het karakter en de kleur van het hout creëren ambitieuze Scandinavische en Italiaanse ontwerpers stijlvolle, unieke stukken. Als u op zoek bent naar een edele houten decoratieve schaal, vindt u bij Connox wat u zoekt, maar ook liefhebbers van een bijzondere fruitschaal.

De juiste houten kom - hierop moet u letten bij het kopen:

1. gebruiksdoel
2. Grootte &Materiaal
3. Stijl &Ontwerp
4. Decoratie
5. Top merken
6. zorgvuldigheid
7. prijs

1. Houten kommen voor dagelijks gebruik en decoratie

Een houten schaal van hout is geschikt voor het opbergen van sieraden en accessoires, maar ook voor het opbergen van sleutels, letters en vele andere kleine voorwerpen die zich in het huishouden ophopen. Als serveerschaal voor noten, brood en snoep of als fruitschaal zijn houten schalen bijna een klassieker.

Een spaarzaam ontworpen houten schaal zoals de Frame Bowl van Skagerak is zowel mooi als praktisch: met zijn 26 centimeter doorsnede wordt het een blikvanger op elke tafel als container voor oost en groenten. Tegelijkertijd maakt de vorm, geïnspireerd door de houten ribben van een scheepsromp, indruk door zijn lichtheid en transparantie.

2. Houten kommen: verschillende maten - verschillende houtsoorten

In principe heeft elke houtsoort zijn eigen kleurstelling en een specifieke structuur, die alleen zichtbaar wordt gemaakt door een hoogwaardige verwerking. Geschikte houtsoorten zijn berken, beuken, essen en eiken, die ofwel natuurlijk blijven, ofwel geolied, gewaxt, gezeept of gevernist zijn met milieuvriendelijke materialen. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, kan de kleur in de loop van de tijd licht veranderen.

Stijlvolle saladeschalen zoals de Kontra fruitschaal en saladeschaal van Stelton zijn een blikvanger op elke tafel. Dankzij de 29 cm diameter is deze onderhoudsvriendelijke houten schaal zo groot dat u salade en fruit comfortabel kunt serveren. De materiaalmix van koel roestvrijstaal en warm bamboehout maakt van dit prachtige stuk ook een houten schaal ter decoratie.

3. Welke stijl belichamen houten schalen?

Vroeger hield men van een rustieke of volksstijl, maar tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar moderne en ongewone vormen. In onze winkel vindt u originele schalen met een buitengewoon design - klassiek elegant en puristisch of met artistieke decoraties voor een moderne landhuisstijl.

Terwijl een glazen schaal indruk maakt met glans en transparantie, staat een houten schaal voor natuurlijkheid en warmte. Vooral vazen van hout ontwikkelen een heel bijzondere uitstraling: de Poppy Vase van Applicata, gemaakt van licht eikenhout, eenvoudig en gereserveerd, in twee maten verkrijgbaar, siert uw tafel.

4. Hoe kan een houten kom versierd worden?

Voor een succesvolle decoratie moet de houten schaal groot genoeg zijn om ballen, kegels, gedroogde bloemen of gewoon breigoed te herbergen. Een artistieke houten schaal, die rond en plat is zoals het tafelblad Dressed in Wood van Alessi, is groot genoeg met een diameter van 39 centimeter voor creatieve decoratie ideeën: Hier is een economische decoratie voldoende, want alleen al de bloemrijke reliëfrand trekt alle aandacht.

Een bijzondere houten schaal voor de decoratie is de Lily bowl van BeDesign - de moderne vorm symboliseert een opgaande bloem. De kommen, verkrijgbaar in twee maten, kunnen ook prachtig gecombineerd worden wanneer ze in de andere geplaatst worden.

5. Houten schaal met Scandinavische charme: geselecteerde topmerken

Wie graag liefdevol handgemaakte houten kommen voor speciale eisen wil kopen, vindt bij ons geweldige designstukken: BeDesign, het innovatieve Finse designbedrijf van twee zussen, gebruikt zijn fantasierijke producten om indrukken van de natuur op te vangen.

Geïnspireerd door de zee creëert Skagerak, de Deense specialist voor woonaccessoires, producten voor het dagelijks leven die ook na vele jaren nog steeds overtuigen. In de eenvoudige en functionele stijl van de Scandinavische designtraditie presenteert Georg Jensen Living briljante materiaalcombinaties van hout en roestvrij staal - voor meesterlijke dagelijkse voorwerpen.

6. Hoe worden houten schelpen verzorgd?

Reiniging en onderhoud zijn afhankelijk van de manier waarop het oppervlak is behandeld of dat het natuurlijk is gelaten. In het algemeen moet een houten kom alleen met de hand worden schoongemaakt.

Om de unieke structuren van onbehandeld hout te behouden, is het vaak voldoende om met een vochtige spons te reinigen en vervolgens goed te laten drogen; indien nodig kunnen speciale houtreinigers of milde natuurlijke zeep worden gebruikt. Gebruik de olie of houtwas waarmee de schaal is voorbehandeld voor nabehandeling. In het geval van onbehandeld hout moet worden opgemerkt dat zuur het materiaal kan aantasten.

7. Hoeveel kost een hoogwaardige houten kom?

Voor minder dan 50 euro krijgt u veelzijdige houten schalen zoals de uitzonderlijk ontworpen fruitschaal Oh Là Là Là. Het charitatieve productiebedrijf ondersteunt ook sociale projecten bij elke aankoop.

Kommen zoals de Frame bowl van Skagerak of de Aalto serveerschaal van Iittala bevinden zich in het midden van de prijsklasse. In het hogere prijssegment vindt u bijzondere voorwerpen zoals de Kontra fruit- en slaschaal van Stelton of de tweedelige Houten Schaal van Menu.

Design houten kom van Connox - uw voordelen:

Inkoopadvies bij Connox

U wilt online een houten kom kopen, maar heeft ondersteuning nodig? U kunt te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u met raad en daad bij met advies en actie voor uw aankoop, geven aanbevelingen en kunnen vragen snel oplossen. Laat ons uw favoriete artikel comfortabel en binnen enkele werkdagen bij u thuisbezorgen!