• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Arne Jacobsen stoel

Gerelateerde categorieën: Stoelen, Tapijten

Arne Jacobsen ontwierp de stoel waarvan het serienummer een cultstatus kreeg: de serie 7 Chair. Hij was degene die een eenvoudige stapelbare stoel veranderde in een alomtegenwoordig designhoogtepunt en alledaagse termen in synoniemen voor designstoelen van hoge kwaliteit. Ontwerper Arne Jacobsen creëerde enkele van de meest populaire stoelen uit de designgeschiedenis.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Stoelen van Arne Jacobsen - Mijlpalen in de geschiedenis van het ontwerpen

Arne Jacobsen begon zijn samenwerking met Fritz Hansens Eft. A/S in 1932. In de loop der jaren ontwierp hij een serie stoelen en fauteuils, die vaak beschouwd worden als mijlpalen op het ontwikkelingspad van de hedendaagse meubelkunst. In 1952 ontwikkelde Arne Jacobsen een stoel die hem beroemd maakte: de stoel "Myren" (mier). Deze bestond slechts uit twee delen, een zitting en poten, en was een van de eerste stoelen die echt tot de industriestandaard behoorde. Het geminimaliseerde materiaalgebruik en de eenvoudige constructie waren de redenen waarom de stoel extreem economisch gebouwd was - en toch zo avant-gardistisch dat de fabrikant Fritz Hansen aanvankelijk niet dacht dat hij ooit geschikt zou zijn voor massaproductie. Sindsdien zijn er meer dan vijf miljoen van deze stoelen verkocht.

De mier, stoel 3107 en Uitzonderlijke Re-Edities

De opvolger van de oorspronkelijk driepootmuggen Ant ontstond in 1955 met de Series 7 stoel, waarvan de naam komt van het modelnummer 3107.. De stoel is gemaakt van een stuk multiplex, maar dan met vier poten en een bredere taille. Vandaag de dag siert de 3107 stoel nog steeds seminarieruimtes, kantines en cafés over de hele wereld. Fritz Hansen bracht verschillende heruitgaven op de markt op de 60ste verjaardag van de Series 7 Chair : stoelen in zacht roze met vergulde poten, in donkerblauw met gepoedercoate poten en een monochrome collectie.

Ei-stoel, Drop Chair en Swan

Andere mijlpalen in de geschiedenis van het ontwerp waren de Egg Chair, de Drop Chair en de Swan. Ze maken deel uit van Arne Jacobsen's grootste project aan het einde van de jaren 50: de volledige uitrusting van het Royal Hotel in het hart van Kopenhagen.

Wilt u een Arne Jacobsen replica stoel online kopen? Wij leveren de Egg stoel, de 3107 stoel, de Drop serie of andere objecten uit de Fritz Hansen serie direct bij u thuis.