• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Louis Poulsen Hanglampen

Gerelateerde categorieën: Pendelarmaturen

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Hanglampen van Louis Poulsen behoren tot de bekendste en populairste verlichtingsarmaturen ter wereld. Louis Poulsen is een Deens verlichtingsbedrijf dat in 1924 werd opgericht. Het bedrijf staat bekend om zijn hoogwaardige, moderne ontwerpen.

Hanglampen van Louis Poulsen - dit is wat u erover moet weten:

1. Geschiedenis van de hanglamp van Louis Poulsen
2. Over het ontwerp
3. Hoe kiest u de juiste hanglamp
4. De meest populaire Louis Poulsen hanglampen
5. Conclusie
6. FAQ

1. Geschiedenis van de hanglamp van Louis Poulsen

Louis Poulsen is een Deens verlichtingsbedrijf dat in 1924 werd opgericht. De filosofie van Louis Poulsen is altijd geweest lampen te ontwerpen en te vervaardigen die aan drie essentiële criteria voldoen: Functie, emotie en goed vakmanschap.

De DooWop hanglamp van Louis Poulsen in een moderne zithoek

Dit geldt ongeacht of het een ontwerp voor een buitenruimte, een openbare ruimte of voor de woning betreft.

De Louis Poulsen hanglamp werd voor het eerst ontworpen door Arne Jacobsen in 1958 voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. De AJ Lamp wordt vandaag de dag nog steeds geproduceerd en is een van de bekendste en best verkochte producten van Louis Poulsen.

2. Over het ontwerp

De hanglampen van Louis Poulsen zijn ontworpen met functie en emotie in het achterhoofd. De lampen van het bedrijf staan bekend om hun heldere, moderne vormgeving. Louis Poulsen hanglampen zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium of staal.

De VL45 Ratio van Louis Poulsen zet lichtaccenten in klassieke woonkamers

3. Hoe kiest u de juiste Louis Poulsen hanglamp

Wanneer u een Louis Poulsen hanglamp kiest, moet u rekening houden met de volgende factoren:

De grootte van de lamp: Louis Poulsen biedt een brede waaier aan afmetingen voor zijn hanglampen. Het is belangrijk een armatuur te kiezen die de juiste afmetingen heeft voor de ruimte waarin ze zal worden gebruikt.

De vorm van de lamp: De hanglampen van Louis Poulsen zijn er in verschillende vormen, waaronder rond, ovaal en traanvormig. Houd rekening met de vorm van de armatuur in relatie tot het ontwerp van de ruimte.

De Keglen hanglamp, zwart van Louis Poulsen in combinatie in de woonkamer

De afwerking van de lamp: De hanglampen van Louis Poulsen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder aluminium, messing en koper. Kies een afwerking die past bij de andere afwerkingen in de kamer.

De gloeilamp: Louis Poulsen hanglampen zijn ontworpen om specifieke soorten gloeilampen te gebruiken. Wanneer u een Louis Poulsen hanglamp kiest, let er dan op dat u het juiste type gloeilamp kiest.

4. De meest populaire Louis Poulsen hanglampen

De meest populaire hanglampen van Louis Poulsen zijn de AJ lamp, de Albera lamp en de Copenhagen hanglamp.

5. Conclusie

Louis Poulsen is een Deens verlichtingsbedrijf dat een breed assortiment moderne hanglampen van hoge kwaliteit aanbiedt. Let bij het kiezen van een Louis Poulsen hanglamp op de grootte, de vorm en het ontwerp van de lamp en op het type gloeilamp dat nodig is.

De AJ Royal hanglamp, zwart van Louis Poulsen boven de gootsteen in de keuken

FAQ

Hoe kies ik de juiste Louis Poulsen hanglamp?

Bij het kiezen van een Louis Poulsen hanglamp, moet u rekening houden met de volgende factoren: De grootte van het licht, de vorm van het licht, de afwerking van het licht en het type lamp dat nodig is.

Welke Louis Poulsen hanglampen zijn populair?

Enkele populaire Louis Poulsen hanglampen zijn de AJ lamp, de Albera lamp en de Copenhagen hanglamp.

Welke gloeilampen heb ik nodig voor de Louis Poulsen hanglampen?

Louis Poulsen hanglampen zijn ontworpen voor het gebruik van bepaalde soorten gloeilampen. Wanneer u een Louis Poulsen hanglamp kiest, moet u ervoor zorgen dat u het juiste type gloeilamp kiest.