• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Louis Poulsen Tafellamp

Hier moet je op letten bij de aanschaf


De Louis Poulsen tafellamp is een Deense designklassieker die al sinds de jaren 1950 wordt geproduceerd. Het werd ontworpen door Poul Henningsen, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste verlichtingsontwerpers van de 20. eeuw. De Louis Poulsen tafellamp is een prachtig voorbeeld van functionele kunst en wordt geplaatst in elk interieur, inclusief woningen, kantoren en openbare ruimtes.

De tafellamp van Louis Poulsen - dit is wat u moet weten:

1. Over de geschiedenis
2. Ontwerp en kenmerken
3. Batterij of kabel
4. Conclusie
5. FAQ

1. Over de geschiedenis

De Louis Poulsen tafellamp is ontworpen door Poul Henningsen in de jaren 1950. Het is een prachtig voorbeeld van functionele kunst en past in elk interieur. Verner Panton, architect en ontwerper, en ook Arne Jacobsen ontwierpen verschillende tafellampen voor Louis Poulsen.

VL Studio Tafellamp van Louis Poulsen

2. Ontwerp en kenmerken

De Louis Poulsen tafellamp heeft een uniek ontwerp waardoor hij in elk interieur kan worden geplaatst. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een unieke uitstraling die elke kamer zal opfleuren.

De Louis Poulsen tafellamp is meestal gemaakt van metaal en glas. Er zijn echter enkele variaties in de gebruikte materialen.

Keglen LED-tafellamp van Louis Poulsen

Sommige tafellampen zijn dimbaar. Dit is een geweldige functie als u een speciale sfeer in de kamer wilt creëren om het licht te dimmen afhankelijk van de lichtomstandigheden. Vooral in de slaapkamer is deze functie nuttig.

3. Batterij of kabel

De Louis Poulsen tafellamp kan zowel met een batterij als met een snoer worden bediend. Tafellampen op batterijen hebben het voordeel dat u de lamp door het huis kunt verplaatsen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een stopcontact. Het nadeel is dat de batterij af en toe moet worden opgeladen.

Edele design tafellamp

Als u voor een snoer kiest, zult u een stopcontact moeten vinden. Het voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de batterij.

4. Conclusie

De tafellampen van Louis Poulsen vervullen niet alleen hun doel, maar zijn een echte designklassieker. Ze zijn mooi en passen in elk interieur. Kies de tafellamp die het best bij uw behoeften past en geniet van de bijzondere sfeer die hij creëert.

FAQ

Wat zijn de afmetingen van een Louis Poulsen tafellamp?

De afmetingen van Louis Poulsen tafellampen variëren naargelang het model. Sommige van de grotere modellen kunnen tot 70 cm hoog zijn.

Hebben de Louis Poulsen tafellampen een batterij?

Sommige van de Louis Poulsen tafellampen zijn uitgerust met een oplaadbare batterij. De batterij moet af en toe worden opgeladen.