• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Een daybed is een type bed dat zowel als bank en als bed kan worden gebruikt. Dagbedden zijn meestal uitgerust met een rugleuning en zijpanelen, waardoor ze ideaal zijn om als sofa te gebruiken. Ze kunnen echter ook als bed worden gebruikt.

Dagbedden zijn een populaire keuze voor kleine ruimtes, zoals logeerkamers en appartementen, omdat ze zowel zit- als slaapgelegenheid bieden in één meubelstuk.

Hier is wat u moet overwegen als u dagbedden koopt:

1. De juiste maat van dagbed
2.
De juiste stijl vinden
3.
De juiste plaatsing van een daybed
4.
Conclusie
5.
FAQ

1. De juiste maat van het daybed

De slaapbank Folk van Karup Design in de woonkamer met natuurlijke kleuren

Let in de eerste plaats op de afmetingen van het daybed. U moet ervoor zorgen dat het groot genoeg is om comfortabel plaats te bieden aan twee personen of om als bed te dienen voor één persoon. Ook de grootte van het daybed moet gebaseerd zijn op de beschikbare ruimte. Plaats geen te groot daybed in een kleine kamer. Dit zal de kamer te druk maken. Pas de afmetingen van het daybed aan de grootte van de kamer aan voor het beste effect.

2. Vind de juiste stijl

Ten tweede moet u nadenken over de stijl van het bed. Wil je iets eenvoudigs of heb je liever iets met meer opsmuk? Moderne daybeds in monochrome kleuren en eenvoudige silhouetten passen perfect in sobere interieurs. Eenvoudige daybeds hebben ook het voordeel dat ze gemakkelijk in bijna elke bestaande interieurstijl passen.

Turn Daybed by ferm Living

Daarentegen zijn er verschillende andere variaties. Dagbedden van rotan of bamboe hebben meestal een boho-touch en passen goed in deze inrichtingsstijlen. Ze kunnen ook op overdekte terrassen of serres worden geplaatst voor het ultieme zomerse tintje.

3. De juiste plaatsing van een dagbed

Ten slotte moet u nadenken over de plaatsing van het daybed. Als u hem als bank wilt gebruiken, zet hem dan in de buurt van de woonkamer. Een klein bijzettafeltje is een ideale aanvulling op het geheel.

Dokka Hanglamp van Northern

Als u het echter als bed wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat er genoeg ruimte is om rond te lopen als het bed is uitgetrokken.

Als u het daybed als logeerbed wilt gebruiken, bedenk dan hoeveel gasten u gewoonlijk wilt herbergen en kies de grootte van het daybed dienovereenkomstig.

Het ruime Horizon Daybed Outdoor van Cane-line biedt plaats aan het hele gezin

Er zijn ook verschillende buitenversies van de dagbedden voor het zomerseizoen. Hierop kunt u alleen of met z'n tweeën ontspannen in de tuin of op het terras met een drankje.

4. Conclusie

Kortom, daybeds zijn een veelzijdig meubelstuk dat zowel als bank als bed kan worden gebruikt. Ze zijn praktisch voor kleine ruimten en kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. Het belangrijkste is dat u een daybed kiest dat past bij uw behoeften en voorkeuren. Overweeg de grootte, stijl en plaatsing van het bed om ervoor te zorgen dat het naadloos in uw huis past. Met het juiste daybed creëert u een multifunctionele en stijlvolle ruimte in uw huis.

5. FAQ

Hoe groot moet een daybed zijn?

De grootte van het daybed moet afhangen van de beschikbare ruimte en het aantal personen dat u wilt herbergen.

Kunnen dagbedden gebruikt worden als logeerbedden?

Ja, dagbedden kunnen gebruikt worden als logeerbedden. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor mensen om rond te lopen als het bed is uitgetrokken.

Wat is het verschil tussen een daybed en een onderschuifbed?

Een daybed is een meubelstuk dat zowel als bank en als bed kan worden gebruikt, terwijl een onderschuifbed een extra bed is dat onder het bed kan worden opgeborgen.