• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Wanneer de meeste mensen aan klapstoelen denken, denken ze aan de goedkope, lichte stoelen die vaak voor buitenevenementen worden gebruikt. Maar klapstoelen zijn er in alle vormen, materialen en maten, en sommige zijn zelfs ontworpen door bekende ontwerpers.

Designer klapstoelen - dit is wat je moet weten:

1. Wat zijn klapstoelen?
2. De verschillende soorten klapstoelen
3. De verschillende materialen van klapstoelen
4. Het gebruik van klapstoelen
5. Conclusie
6. FAQ

1. Wat zijn klapstoelen?

Klapstoelen zijn stoelen die plat kunnen worden gevouwen, meestal met een verborgen scharnier. Daardoor zijn ze gemakkelijk op te bergen en te vervoeren en ideaal voor gebruik in huis, op kantoor en zelfs buiten, zoals op het balkon of in de tuin.

De Italiaanse Zac Spring klapstoel van Nardi op een stenen terras

Wanneer spontane bezoekers langskomen, kunnen ze snel uitgetrokken worden zodat elke gast een zitplaats heeft.

2. De verschillende soorten klapstoelen

Er zijn veel verschillende soorten klapstoelen op de markt, van eenvoudige plastic modellen tot meer gesofisticeerde en duurdere metalen constructies. Sommige zijn gemaakt van stof, andere hebben een apart zitkussen en weer andere hebben geen kussen. Sommige kunnen worden omgebouwd tot een ligstoel, zodat u kunt ontspannen en een boek lezen in de tuin.

De Flip klapstoel Outdoor van Cane-line op het groen beplante terras

Klapstoelen zonder kussens

Wanneer de meeste mensen aan klapstoelen denken, denken ze aan de goedkope, lichte stoelen die vaak voor buitenevenementen worden gebruikt. Ze kunnen zonder probleem buiten blijven staan, want ze zijn uiterst weerbestendig.

Stoffen klapstoelen

De meeste mensen denken aan klapstoelen als de lichtgewicht plastic stoelen die vaak worden gebruikt voor buitenevenementen. Er zijn echter ook meer comfortabele exemplaren met een flexibele stoffen zitting. Meestal worden stoffen klapstoelen niet gebruikt om rechtop in te zitten, maar eerder in een horizontale positie.

Klapstoelen met extra steun

Als u een klapstoel zonder zitkussen te oncomfortabel vindt, moet u een klapstoel met zitkussen kopen. Deze stoelen zijn comfortabeler dan gewone klapstoelen. Ze nodigen u en uw gasten uit om langer in de tuin of binnen te blijven.

3. De verschillende materialen van klapstoelen

Bij de keuze van een klapstoel is het belangrijk rekening te houden met het soort materiaal, het gewicht en de stijl van de stoel.

Lorette Vouwstoel van Fermob

Metalen klapstoelen

Metalen klapstoelen zijn stevig en vaak duurder dan andere soorten klapstoelen. Ze kunnen binnen of buiten worden gebruikt en zijn geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik. Aluminium is bijzonder licht en robuust, zodat ze tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Schoonmaken gaat met gewoon water en een spons.

Plastic klapstoelen

Plastic klapstoelen zijn een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een lichtgewicht en goedkope stoel. Ze zijn gemakkelijk op te vouwen en op te bergen en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Vouwstoelen van kunststof zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Vouwstoelen van hout

Vouwstoelen van hout zijn een populaire keuze voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Ze zijn stevig en kunnen gemakkelijk worden opgevouwen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden opgeborgen en vervoerd. Ze zijn iets zwaarder dan de andere materialen, zodat ze er bijzonder hoogwaardig uitzien. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Zorg ervoor dat u houten klapstoelen regelmatig behandelt met houtverzorgingsolie om ze extra duurzaam te houden. Teakhout is een bijzondere houtsoort.

5. Vouwstoelen - dit zijn de meest populaire merken

Design klapstoelen zijn verkrijgbaar bij een groot aantal bekende designermerken. Merken als Fermob, Skagerak, Emu en Fiam behoren tot de meest populaire.

Fläpps Secretaresse met Fläpps klapstoel van Ambivalenz

Als u kiest voor een design klapstoel, krijgt u niet alleen een kwaliteitsproduct, maar ook een bijzonder stijlvolle aanwinst voor uw woning. Fermob

6. Conclusie

Designer klapstoelen bieden een unieke en aantrekkelijke manier om zitplaatsen te creëren voor gasten in uw huis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, stijlen en prijzen, voor elke behoefte en elk budget. Met de juiste verzorging kunnen ze zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Arc en Ciel Klaptafel en klapstoel van Emu in tuin

Zorg ervoor dat u een ontwerp kiest dat past bij uw persoonlijke smaak en de algemene stijl van uw huis.

7. FAQ

Waar kan ik klapstoelen kopen?

Je kunt design klapstoelen kopen bij een Connox.

Hoe onderhoud ik mijn klapstoel?

Er zijn verschillende onderhoudsinstructies, afhankelijk van het type stoel. De meeste stoelen kunnen worden afgeveegd met een vochtige doek en een milde zeep. Lees het onderhoudsetiket voordat u de stoel schoonmaakt om beschadiging te voorkomen. Voor houten stoelen is het belangrijk ze regelmatig te behandelen met een houtverzorgingsolie om ze mooi te houden.

Wat zijn de voordelen van een klapstoel?

Klapstoelen bieden veel voordelen, ze zijn bijvoorbeeld licht en gemakkelijk op te bergen. Ze zijn ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Bovendien zijn ze er in verschillende stijlen, voor elk wat wils.