• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Hanger Eettafelarmatuur

Gerelateerde categorieën: Eettafels, Pendelarmaturen

Een hanglamp boven de eettafel zorgt voor een gezellige sfeer in de eetkamer. In verschillende uitvoeringen en maten is er voor elke inrichtingsstijl een passend stuk. Hier leert u hoe u het decor voor uw sieraad kunt neerzetten.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Pendelarmatuur voor de eettafel - creëert een smaakvolle sfeer in de eetkamer

De eetkamer speelt een centrale rol in het appartement. Of het nu gaat om het dagelijkse diner of het grote feestelijke diner - familie en vrienden komen hier samen. Samen genieten we van het heerlijke eten, vertellen we elkaar over de dag, lachen en ontspannen. Dit maakt het des te belangrijker dat de eetkamer altijd gezelligheid uitstraalt en u uitnodigt om lang te blijven hangen. Een design pendelarmatuur boven de eettafel is een aantrekkelijk designelement dat zich richt op het eetgedeelte en zorgt voor sfeervol licht. Creëer je eigen persoonlijke feel-good oase. In verschillende vormen, maten en kleuren vindt u voor elke inrichtingsstijl het juiste model. Hier kunt u zien welke pendelarmatuur geschikt is voor uw design eettafel en waar u rekening mee moet houden bij de aankoop.

De juiste eetkamer hanger licht - moet u aandacht besteden aan dit bij het kopen:

1. Grootte en afmetingen
2. Samenvoeging

3. Lichteffecten

4. Ontwerp

5. Prijs

1. Grootte en afmetingen: Hoe groot moet een pendelarmatuur boven de eettafel zijn?

De grootte van de pendelarmatuur moet grotendeels afhankelijk zijn van de grootte van de eettafel. Als algemene regel geldt: hoe groter de tafel, hoe weelderiger de lamp erboven kan staan. Voor een kleine tafel met een diameter tussen de 70 en 100 cm is een enkele vlammen pendelarmatuur met een diameter van ca. 30 cm voldoende. Voor een tafelmaat tussen 120 en 170 cm moet u een multiflame model gebruiken. Of op een volumineuze pendelarmatuur met een diameter van ca. 55 cm. Lange panelen met een afmeting van 180 cm zijn ideaal voor de montage van meerdere pendelarmaturen naast elkaar boven de eettafel. De klassieke kopervariant van cultfabrikant Tom Dixon is bijzonder aantrekkelijk wanneer drie tot vier van de glanzende armaturen naast elkaar hangen - dit resulteert in een fascinerend geheel van spiegel- en lichtreflecties. De hanglampen worden een visueel hoogtepunt in elke omgeving en brengen de eethoek in scène - waardoor een kookavond met vrienden nog leuker wordt. Ook lange modellen zoals de Swan by Tunto komen tot hun recht aan een rechthoekige design eettafel.

2. Montage: Hoe hoog moet de pendelarmatuur hangen?

Als je eenmaal hebt besloten over de grootte van het model, is de volgende vraag: Hoe monteer ik de hanger boven de eettafel? Als u één armatuur hebt gekozen, moet deze altijd in het midden worden gemonteerd. U wilt meerdere modellen naast elkaar hangen? Dan is het raadzaam om minstens 30 cm ruimte te laten tussen de individuele pendelarmaturen en de rand van de tafel - zo kan het licht optimaal worden verdeeld. Indien mogelijk, monteer de lamp zo dat deze ca. 60 cm boven de eettafel hangt. Dit is de hoogte waarop het licht zich het meest effectief verspreidt zonder anderen te verblinden. De lamp is dus niemand in de weg en verlicht de tafel optimaal - de beste voorwaarden voor een comfortabele maaltijd en levendige gesprekken aan tafel. Over het algemeen kunnen grote lampen iets hoger hangen. Kleine pendelarmaturen brengen u dichter bij de eettafel. Hoe lager de lamp hangt, hoe meer gevlekt hij uw tafel verlicht. Veel pendelarmaturen kunnen in enkele eenvoudige stappen in hoogte worden versteld. Schuif de lamp verder naar boven voor een volledige verlichting van het tafelblad. In de buurt van de tafel is de lamp bijzonder geschikt als u bijvoorbeeld wilt knutselen of een boek wilt lezen - zodat bepaalde elementen in beeld komen. Als tip: Probeer de verschillende instellingen uit totdat u de ideale hoogte voor u en uw behoeften hebt gevonden. Gewoonlijk kan de lengte van de ketting of draad via een touw worden versteld en individueel worden versteld.

3. Licht effecten: Hoe creëer ik een sfeervolle sfeer?

In de eetkamer is het belangrijk om een ontspannen en comfortabele sfeer te creëren. We willen hier lang blijven zitten, samen eten en gezellig kletsen in een gezellige sfeer. Het licht van de hanger boven de eettafel mag nooit te fel zijn, laat staan verblindend tijdens het eten. Het is daarom raadzaam om een lichtbron te kiezen die warm wit licht uitstraalt en zo een gezellige sfeer creëert. Toch mag het ook niet te donker zijn. We willen immers zien wat we geserveerd krijgen. In de eetkamer is het raadzaam om een dimbare pendelarmatuur te installeren. Zo kunt u in een handomdraai uw design eettafel helder verlichten of een romantische sfeer creëren. Het is echter niet alleen de keuze van de lichtbron die de juiste stemming bepaalt, maar ook de vorm en het materiaal van de lampenkap. Kleine pendelarmaturen met een ondoorzichtig lamphuis verspreiden het licht op bepaalde punten naar beneden en zijn bijzonder comfortabel. Een pendelarmatuur met een lichtdoorlatende lampenkap verdeelt het licht indirect en diffuus. Hoog boven de tafel zorgen modellen zoals de Conia van VITA Copenhagen voor sfeervolle en sfeervolle verlichting. Pendelarmaturen zonder lampenkappen of met een glazen lampenkap moeten beter vermeden worden in het eetgedeelte, omdat ze geen verblindingsvrij licht geven en over het algemeen een vrij koele sfeer creëren.

4. Ontwerp: Welke hanger past bij mijn eettafel?

Een design pendelarmatuur in de eetkamer fungeert als een karaktervol designelement en vormt op vakkundige wijze het decor voor het eetgedeelte. De lamp zorgt niet alleen voor een huiselijke verlichting, maar draagt ook aanzienlijk bij aan het effect van de ruimte. Daarom is het bijzonder belangrijk dat de pendelarmatuur visueel aansluit bij de rest van het interieur van de eetkamer. De lamp versiert de kamer en geeft het de finishing touch. De ontwerpen van de lampen zijn net zo gevarieerd als de verschillende inrichtingsstijlen. Van klassiek-simpel tot koel en modern tot in het oog springend, voor elke smaak is er een passend stuk. De U336 van Artek past in elk licht en minimalistisch interieur. Gezellig, helder en vriendelijk, een ronde pendelarmatuur met transparante lampenkap is een prachtige match voor Scandinavisch design of landhuisstijl. Klassieke elegantie creëert kroonluchters. Bijzonder originele modellen, zoals de Curve van Tom Dixon met zijn futuristische lichteffecten, zijn bijzonder effectief in een moderne omgeving. Over het algemeen passen ronde modellen op een ronde tafel. Rechthoekige en lineaire pendelarmaturen harmoniëren met vierkante design eettafels.

5. Prijs: Hoeveel kost een pendelarmatuur voor de eettafel?

Een kleine pendelarmatuur voor de eettafel van topmerken zoals Normann Copenhagen is al vanaf 40 euro verkrijgbaar. In het middensegment liggen tussen de 100 en 500 euro aan klassieke modellen van gerenommeerde fabrikanten zoals Artek of Tom Dixon. Vooral exclusieve exemplaren, zoals de aeros van Louis Poulsen zijn te vinden in de hogere prijsklasse. De hoogwaardige pendelarmatuur met fijne patronen is ultramodern. Het warme licht is naar beneden gericht en zorgt voor een elegante en sfeervolle blikvanger direct boven de eettafel.
Met onze tips vindt u eenvoudig de ideale pendelarmatuur voor uw eettafel. Neem een kijkje in de winkel en vind je favoriete model!

Design-Shop - Uw voordelen in een oogopslag

Inkoopadvies bij Connox

U wilt online een pendelarmatuur voor uw eettafel kopen, maar heeft ondersteuning nodig? U kunt te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u met raad en daad bij met advies en actie voor uw aankoop, geven aanbevelingen en kunnen vragen snel oplossen. Laat ons uw gewenste artikel direct bij u thuis afleveren.