• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

kroonluchter

Gerelateerde categorieën: Plafondlampen, Pendelarmaturen

Veel ontwerpers brengen de kroonluchter in de 2e1. Eeuw met hun creaties en maken hem weer presentabel. Laat je inspireren door verschillende stijlen - we laten je zien hoe je je nieuwe favoriete stuk te krijgen.

Hier moet je op letten bij de aanschaf


Moderne kroonluchters voor elke kamer

Een kroonluchter verandert een kamer in een heel bijzondere plek. De tijden dat deze armatuurvariant alleen in grote ruimtes met hoge plafonds en stucwerk aan de wand werkte, zijn voorbij. Maar ook moderne kroonluchters stralen een zekere exclusiviteit en extravagantie uit. De hangende plafondarmatuur is echter in de eerste plaats bedoeld om één ding te bereiken: de ruimte perfect te verlichten. Hier kunt u zien waar u op moet letten bij het kopen.

De juiste kroonluchter - hierop moet u letten bij het kopen:

mogelijke toepassingen 2.
verlichting 3.
samenvoeging 4.
Maten en afmetingen 5.
Ontwerp en kleuren 6.
stylingtips 7.
kenmerken 8.
prijs

1. Mogelijke toepassingen - woonkamer, eetkamer, hal en slaapkamer

Een hanglamp is bijzonder geschikt voor het verlichten van gebieden in een ruimte waar licht van bovenaf vereist is. Dit is vooral het geval boven de eettafel. Maar ook in de hal of woonkamer is een kroonluchter ideaal om de kamer holistisch te verlichten. Het voordeel van kroonluchters is, in tegenstelling tot veel pendelarmaturen, dat ze in alle richtingen gelijkmatig licht uitstralen. Een pendelarmatuur met een ondoorzichtige kap daarentegen straalt slechts selectief licht naar beneden uit. In de slaapkamer is een kroonluchter een goed alternatief voor een conventionele pendelarmatuur.

2. Verlichting - de ideale manier om uw kamer te verlichten

Als je eenmaal hebt besloten voor welke ruimte je de lamp nodig hebt, denk dan eens na over het hele verlichtingsconcept van de ruimte. Een kroonluchter moet als hoofdlichtbron worden gebruikt - want ook vanwege het vrij opvallende design staat de kroonluchter in het middelpunt van de belangstelling. Combineer voor een harmonieus totaalbeeld een kroonluchter met vloer- of tafellampen. Natuurlijk kunt u de armaturen ook als groep inrichten, waarvoor een aantal van drie lampen bijzonder geschikt is.
Tijdens de installatie moet u niet vanuit het midden van de kamer beginnen, zoals u wellicht vermoedt. Denk goed na over welk effect u wilt creëren en op welk deel van de ruimte u wilt verlichten en focussen. Als u meer licht boven de eettafel wilt hebben, plaats daar de lamp. Als u de hele kamer wilt verlichten, dan is de grootte van de kamer belangrijk. Een ruimte tot 15 vierkante meter kan nog steeds goed overweg met slechts één armatuur. Vanaf 15 vierkante meter raden wij aan om meerdere lichtbronnen te installeren - overweeg daarom eerst een verlichtingsconcept. Houd er ook rekening mee dat een plafondlamp een andere lichtstraal werpt dan een tafel- of vloerlamp.
Voor de slaapkamer hebben we de volgende tips: De kroonluchter mag nooit direct boven het bed worden opgehangen. Denk eerst na over welk deel van de kamer je wilt benadrukken. Tafellampen en vloerlampen zijn meer geschikt voor het lezen van verlichting in de slaapkamer. Voor optimale verlichting plaatst u ze op of naast het nachtkastje. Hier vindt u tips voor het ontwerpen van nachtkastjes.

3. Montage van kroonluchters - u moet hier rekening mee houden

Heeft u gekozen voor een of meer lichtbronnen en weet u waar u ze moet plaatsen? Houd dan ook rekening met de hoogte van de ruimte. Hoe hoog moet de kamer zijn, waarin ik de kroonluchter wil installeren? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Als algemene regel geldt dat de ruimte geen voorgeschreven hoogte hoeft te hebben. Het hangt af van het effect dat u met de lamp wilt bereiken. Als de lamp meer in het midden van de kamer hangt of op plaatsen waar je onderdoor gaat, zorg er dan voor dat hij minstens twee meter van de vloer hangt. Boven de eettafel kan hij lager hangen - maar hoog genoeg om het gezichtsveld niet te verstoren.

4. Grootte en afmetingen - prachtige kroonluchters passen zich aan de grootte van de kamer aan

De diameter van een moderne kroonluchter is ongeveer 38 tot 70 centimeter. Dus denk na over waar je het wilt ophangen. Als u de lamp over een tafel wilt hangen, dan hoeft de diameter van het lamphuis niet noodzakelijkerwijs groter te zijn dan die van de tafel. Over het algemeen kunnen kroonluchters echter overal worden geplaatst - zelfs in zeer smalle gangen kan de juiste plafondarmatuur meer ruimte bieden.

5. Design en kleur - kroonluchters van wit tot goud

Ze zijn er in allerlei vormen en kleuren. Bent u op zoek naar een eenvoudige armatuur die vrij onopvallend in uw interieur past? Kijk dan eens goed naar de Franklin kroonluchter van Menu. Ontwerper Søren Rose is erin geslaagd een moderne kroonluchter te creëren die puur minimalisme combineert met de glamour van de late jaren dertig. Het model is ook geschikt voor iedereen die op zoek is naar een witte kroonluchter. Voor romantici bevelen wij de Birdie kroonluchter van Ingo Maurer aan. Als je het wat extravaganter vindt en metallic accenten wilt zetten, dan vind je het bij de Britse fabrikant Tom Dixon. De Plane Short kroonluchter combineert een heldere vormentaal met edele materialen. De kroonluchter in goud en metalen elementen is perfect voor iedereen die een vleugje extravagantie in zijn eigen vier muren wil brengen. Op hoge plafonds zijn de Ijskroonluchter 9 SR6 van de Deense fabrikant & Vooral de traditie is goed. Negen mondgeblazen glazen bollen vormen een harmonieus geheel.

6. Styling tips - creëer de gewenste sfeer met licht

Een interieur wordt sterk beïnvloed door licht - met licht vestigt u de aandacht op de gebieden van een ruimte waar u zich op wilt concentreren. Dit kan de eettafel zijn of uw persoonlijke favoriete hoek. Met een design kroonluchter krijgt elke kamer dat extraatje extra. Het is niet afhankelijk van de grootte van de kamer, moderne kroonluchters werken ook goed in kleine kamers. Wilt u de kroonluchter als hoofdaccessoire gebruiken? Zo ja, wees dan voorzichtig bij de keuze van de muurkleur en het meubilair in het kleurenpalet. Omdat in vrij monochrome interieurs een kroonluchter bijzonder goed naar voren komt. Misschien heeft u een lange, rechthoekige houten eettafel. Wat dacht u van drie kroonluchters naast elkaar hangen?
Onze tip voor een mooie leeshoek: Plaats een kleine design salontafel of kruk naast uw fauteuil, waarop u uw lezing en een mooie vaas met bloemen kunt regelen. Misschien is er ook ruimte voor één of twee designaccessoires. Om de scène optimaal in te stellen, monteert u erboven een kroonluchter.

7. Kenmerken van de kroonluchter - van dimbaar tot weerbestendig

Sommige lichten, zoals de Ijskroonluchter 9SR6 van &Traditie is dimbaar en kan daarom individueel worden aangepast aan uw behoeften. Het bijzondere aan de RockCoco kroonluchter van Fatboy is dat hij weerbestendig is en zonder problemen buiten kan worden gebruikt. Daarom is RockCoco ideaal voor de horeca buiten of voor uw tuin.

8. Prijs van design kroonluchters - van gemiddeld geprijsd tot exclusief

Kroonluchters hebben een grote invloed op een interieur en spelen een even belangrijke rol in het ontwerp van een ruimte als de bank of de salontafel. De modellen bevinden zich dus in het hogere prijssegment. De fabrikanten Fatboy en Menu bieden designer kroonluchters vanaf iets minder dan 500 euro, merken als Tom Dixon en Tom Dixon. &De traditie ligt in het hogere prijssegment.

Koop online kroonluchters: Voordelen

Inkoopadvies bij Connox

U wilt een design kroonluchter online kopen, maar heeft ondersteuning nodig? U kunt te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan u met raad en daad bij met advies en actie voor uw aankoop, geven aanbevelingen en kunnen vragen snel oplossen. Laat ons uw nieuwe lichtbron binnen enkele werkdagen direct bij u thuis leveren en kijk uit naar de verandering in uw interieur!