• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Vitra - Eames Lounge Chair & Ottomaanse

Het Vitra Eames Lounge Chair door Charles & Ray Eames met ultiem comfort en de hoogste kwaliteit in materiaal en afwerking. De fauteuil in donker fineer en zwart leer is nu ook verkrijgbaar in walnoot/wit.

Sinds 1956 is de Lounge Chair ultiem comfort met de hoogste kwaliteit in materiaal en afwerking. Vandaag de dag is de tijdloze klassieker van Ray & Charles Eames een ware designlegende.

Bij het ontwerpen van de Lounge Chair Charles en Ray Eames geïnspireerd door de traditionele Engelse clubstoelen. Charles Eames stelde het doel van dit ontwerp om ultiem comfort te combineren met de hoogste kwaliteit in materiaal en afwerking. Volgens zijn wens, de Lounge Chair de indruk van een zachte, lederen honkbalhandschoen waar je in wilt zinken.

Oorspronkelijk definieerde het ontwerperspaar de Lounge Chair in donker fineer en zwart leer, maar varieerde ook al vroeg in een uitvoering met lichte lederen bekleding. Intussen zijn er talrijke versies van de populaire loungestoel, waarvan de elementen naar wens kunnen worden gecombineerd.


 

Handwerk en liefde voor detail

De lounge stoel van Charles en Ray Eames is met liefde handgemaakt. Van de zitschaal tot de leren bekleding. Volg de design fauteuil tijdens zijn productie in de video.

Designers