• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Vitra - Belleville

Belleville Collectie van Vitra

Modern, Frans design

De Belleville collectie is vernoemd naar de gelijknamige Parijse wijk, waar de ontwerpers Ronan en Erwan Bouroullec wonen en werken. Een wijk, die wordt gekenmerkt door de typische Franse cafécultuur. Geïnspireerd door deze cultuur en de klassieke Bistro inrichting, ontwierpen Ronan en Erwan Bouroullec een serie tafels en stoelen met de Belleville Collectie, die de charme van de Franse levendige sfeer opnemen.

Traditie ontmoet moderniteit

De stoelen en tafels van Belleville zijn gebaseerd op de klassieke Franse vormen, maar zijn in feite geraffineerder, eigentijdser en slanker qua vorm, materialiteit en constructie.

De Belleville Chair is een kunststof stoel die uit twee componenten bestaat: een structureel frame en een zitschaal. Het slanke zwarte frame, dat de kalligrafische lijnen van de benen en de rugleuning volgt, ondersteunt een dunne schaal die van het brede zitvlak naar een smalle rugleuning taps toeloopt. De zitting is optioneel verkrijgbaar in kunststof, hout of bekleed met leer of stof.

De Belleville tafel is verkrijgbaar als kleine vierkante of ronde bistrotafel met stervormige voet, of als bistro- en eettafel in verschillende breedtes en lengtes met t-vormige poten. De tafelbladen zijn, afhankelijk van het model, verkrijgbaar in massief hout, gefineerd hout, melamine of massief kernmateriaal. De zwart gecoate tafelpoten van gegoten aluminium zijn qua kleur en structuur niet te onderscheiden van het kunststof frame van de stoel.

Veelzijdig meubilair voor huizen of cafés

De stoel vormt een uniforme en toch diverse groep, een hybride familie die goed is afgestemd op de Belleville tafels. Zo kunnen de Vitra-stoelen en -tafels - ook in grote aantallen - worden gecombineerd en op dezelfde manier in levendige bistro's worden geplaatst, zoals in galerieruimtes of in appartementen met verschillende interieurstijlen.


Designers