• Gratis verzending vanaf 99 €
 • 24.000 producten op voorraad
 • 30 dagen retourrecht

Vitra - ID Chair Concept

Vitra - ID Chair Concept Collectie - Banner

Een universum van Identiteiten
Een draaibare bureaustoel die individueel is afgestemd op individuele gebruikers, teams of situaties, afhankelijk van zijn functie en esthetiek, en die de productiviteit, gezondheid en comfort op de werkplek beslist beïnvloedt.

Een bureaustoelmodel alleen is meestal niet voldoende om te voldoen aan de eisen van een brede en soms moeilijk te combineren, eigentijdse kantooromgeving. ID Chair Concept stelt bedrijven in staat om rekening te houden met de behoeften van individuele gebruikersgroepen, maar blijft toch trouw aan hetzelfde concept.

Individualiteit en identiteit
De platformstrategie van het ID Chair Concept stelt het bedrijf in staat om de behoeften van gebruikersgroepen met "verschillende" ID Chairs opnieuw te bewaken, maar tegelijkertijd de Corporate Identity te behouden. Individualiteit wordt mogelijk. Elk bedrijf kan de modellen kiezen die passen bij hun prijs, esthetiek en ergonomische verwachtingen en mogelijkheden. Tegelijkertijd biedt ID, ondanks de vele mogelijkheden van individuele kenmerken, identiteit aan het kantoor en daarmee ook aan het bedrijf. Ook stoelen die esthetiek uitstralen, maar nog steeds verschillen naar gelang de individuele eisen, kunnen worden samengesteld uit de kit voor afzonderlijke teams, ruimtes of bedrijven.

ID Chair Concept zet in op twee kleurenwerelden voor de constructieve componenten: een heldere versie in "zacht grijs" en een klassieke versie in zwart. Wat de stoffering betreft, zijn de technische intervallen beschikbaar in een monochrome reeks van heldere en donkere tinten, terwijl de klassieke geweven tissues worden aangeboden in een brede selectie van deels intense kleuren.

Individualiteit en functie
De draaibare bureaustoelfamilie bestaat uit vele componenten waarmee aan de meest uiteenlopende eisen op het gebied van esthetiek, materiaal, gebruik en prijzen wordt voldaan. Uitgangspunten die de geschikte ID Chair definiëren zijn de volgende modellen:

 • ID Mesh met gestoffeerde netrug
 • ID Soft met klassieke kussenrug
 • ID Trim met elegante stoffen rug
 • ID Trim L met hoge fabelrug
  Op basis van deze modellen kunnen meer dan 8000 verschillende ID Chairs worden geconfigureerd door de combinatie van 4 mechanismen, 3 armleuningen, 3 onderstellen en 2 framekleuren.

Individualiteit en gezondheid
Dynamisch zitten betekent comfortabel en gezond tegelijk zitten. Een nieuw, gepatenteerd stoelmechanisme maakt ook een synchrone voorwaartse beweging met gewichtsinstelling mogelijk, naast de voor het eerst instelbare achterwaartse beweging. Dit ondersteunt dynamisch zitten over het hele bewegingsproces. Daarbij volgt het mechanisme de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam dat voortdurend in contact staat met de rug.

De harmonische bewegingen van het mechanisme stimuleren de gebruiker om lange tijd op een dynamische manier te zitten. De tegendruk van de rugleuning en de rugleuning naar voren kan worden versteld - of uitgebalanceerd, zodat elke zitpositie tussen maximaal ontspannen in een loungestand en rechtopstaand kan worden ingenomen.

Voordelen van dynamisch zitten:

 • Het levert zuurstof aan de longen,
 • bevordert de bloedsomloop en helpt de organen in het interieur,
 • stimuleert de bloedsomloop,
 • zorgt voor een gezonde wervelkolom door de verzorging van de tussenwervelschijven.

Gebruik van dynamisch zitten:

 • De functie van de tussenwervelschijf blijft behouden.
 • De spierkracht blijft behouden.
 • Het verbetert de concentratie en
 • helpt bij het verminderen van spanningen en stress in het interieur.

Wat betekent dynamisch zitten voor de ID Chair?

 • Dynamisch zitten over het gehele bewegingsverloop.
 • Het bezielt de gebruiker van continue dynamische zitplaatsen.
 • Het maakt het ook mogelijk om kortstondig te zitten zonder contact met de rugleuning.

Individualiteit en duurzaamheid
Het ID Chair Concept biedt een nieuwe aanpak vanuit economisch en ecologisch perspectief. Bedrijven kunnen voldoen aan de meest uiteenlopende zitwensen van hun medewerkers, zonder dat ze meerdere stoeltypes tegelijk moeten uitproberen. Het ID Chair Concept maakt het mogelijk om al bij de aanschaf een aangepaste configuratie van prijzen en prestaties te eisen en overtuigt over de gebruiksduur met bovendien onderhoudbaarheid en duurzaamheid.

Het ID Chair Concept kenmerkt zich door een hoge servicevriendelijkheid. Omdat alle ID Chairs dezelfde technische basis delen, kunnen onderhoud en service op een eenvoudige manier worden verwerkt. Alle slijtonderdelen van de stoel zijn eenvoudig te verwisselen, de rugleuningen en zittingen van de ID Chairs kunnen zonder speciaal gereedschap worden losgemaakt en de losse bekledingen zijn eenvoudig te verwijderen.

ID Chair met aluminium voet- en ring-armsteun bestaat, afhankelijk van het model, voor 48% uit gerecycled materiaal en is aan het einde van de productlevenscyclus tot 97% recyclebaar.

ID Chair draagt de "Blauwe Engel voor gestoffeerde meubelen met een lage uitstoot" en het GREENGUARD-certificaat.

De Blauwe Engel is een van de oudste en strengste milieukeurmerken sinds 1978. De categorie "Blauwe Engel voor emissiearm gestoffeerde meubelen" verwijst naar de milieuvriendelijke productie van gestoffeerde meubelen - vooral bij het gebruik van emissiearm textiel, leer, stofferingsmaterialen en daarmee ook, afhankelijk van de gezondheid in de woon- en werkomgeving, niet-schadelijke stoffen. Het GREENGUARD Indor Air Quality Certified Label werd in 2001 op de markt gebracht met producten die een goede binnenluchtkwaliteit bevorderen en zo de gezondheid en levenskwaliteit verbeteren. GREENGUARD producten behalen een hogere score in LEED-certificatenprojecten en worden daarom hoger gesubsidieerd door de staat.


Designers