• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Scandinavisch ontwerp

Banner Freunde werben Landingpage: Muuto Oslo Chair Fullsize

Naar de producten

Scandinavisch meubilair - Grote functionaliteit

Licht hout, lagen, functionele vormen en vriendelijke kleuren. Zodra het idee van Scandinavian Design ontstond, waren deze verenigingen al sinds het midden van de vorige eeuw, de ene generatie na de andere, in de buurt en enthousiast. Het is niet verwonderlijk, dat de Scandinavian Design zo'n grote fanclub had: de gereduceerde taalvorm wordt zonder onderbreking beoefend. Het gebruik van organisch materiaal en een zeker pragmatisme creëren een warme en uitnodigende indruk.

Tussen modernisme en traditionele Scandinavische handwerkkunst

Het Scandinavische design heeft de afgelopen zes decennia zijn stempel gedrukt op het internationale design. Dit geldt niet alleen voor de gelijkheid van vorm, functie, stabiliteit en kosten, maar ook voor een vakkundige marketing. De Scandinavische landen hebben al heel lang besloten om een gelijkaardige uitstraling te hebben in het internationale design: De allereerste keer dat The Scandinavian Design idee ontstond was in 1951 tijdens de Londense tentoonstelling "Scandinavian Design for Living". De tentoonstelling presenteerde meubels, glas en textiel van verschillende Scandinavische ontwerpers. Beeldonderzoek voor de Series 7 ChairDeze werden verbonden met de komende modernismen van Duitsland en Frankrijk met traditionele Scandinavische ambachten gemaakt van lokale materialen zoals berkenhout, glas, klei en stof. De tentoonstelling die volgde op "Design in Scandinavië" toerde van 1954 tot 1957 door de VS en Canada en vestigde het Scandinavisch Modernisme ook internationaal.

Ieders liefde voor de natuur & Ontwerp

Vanaf het begin ging het concept van Scandinavian Design in met een overeengekomen presentatie van de Scandinavische business: Het gebruik van organische materialen werd geïnterpreteerd als de Scandinavische liefde voor de natuur en de eenvoud en functionaliteit van meubels als symbool van de gelijkwaardige, democratische levensstijl. Vooral in Duitsland na de Tweede Wereldoorlog waren deze sociale en democratische ideeën die in Scandinavisch design naar voren kwamen erg populair. Goedkope massaproductie en nieuwe productietechnieken maakten een goed ontwerp voor iedereen mogelijk. De technologie van het lamineren van hout met behulp van vocht, speelde een belangrijke rol voor het succes van de Deense meubelfabrikanten Fritz Hansen. Het ontwerp van de Ant Chair van Arne Jacobsen uit 1952 is tot op de dag van vandaag de meest populaire stoel van het bedrijf. Men vindt het in scholen, kantines en privéhuizen.

Waarom Scandinavische meubelen na generaties nog steeds populair zijn

De klassieke Scandinavische ontwerper is een duidelijke bron van inspiratie voor veel jongere designbedrijven. Door de invloed van de internationale ontwerpers en de claim van vele fabrikanten, de klassieke Scandinavische designtaal voor het uitbreiden en verbeteren van nieuwe perspectieven, krijgen Scandinavische meubelen steeds meer moderne bewegingen. De persoonlijke ervaringen van de ontwerper moeten de vorm van het product vormgeven, zodat het Scandinavische design altijd actueel en relevant is. Deze nieuwe invloeden zorgen ervoor dat de Scandinavische meubelen niet verouderd raken, maar dat toekomstige generaties toch kunnen genieten van hun functionele elegantie!


Bijbehorende merken