Alessi - Bauhaus-collectie

Alessi - Bauhaus Collectie - Banner


Alessi producten in Bauhaus-stijl

De Bauhaus-collectie van Alessi bestaat uit producten die door gerenommeerde ontwerpers zijn ontworpen volgens de stelregel ´Form Follows-functie ´. Bij het Bauhaus hebben functionaliteit en het beoogde gebruik de hoogste prioriteit. Pas dan volgt de vorm, waarbij alles wat nuttig is toch een zekere esthetiek moet hebben.

Marianne Brandt is een van de vertegenwoordigers van het Bauhaus en onder andere verantwoordelijk voor de ontwerpen van haar beroemde asbakken en eierdopjes. Hun ontwerpen markeren de overgang van klassiek vakmanschap naar industrieel ontwerp, dat mede bepaald werd door het Bauhaus. Als voorlopig directeur van de metaalwerkplaats van het Bauhaus had ze een beslissende invloed op de stijl, zodat ze vandaag de dag beschouwd wordt als een van de iconen van het Bauhaus, waarvan de ontwerpen onder andere in het MoMA in New York worden tentoongesteld.

Alessi produceert al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw enkele van haar producten, waardoor ze toegankelijk zijn voor elke designliefhebber.