• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Officina Alessi

Officina Alessi Collectie, 16:6

De collectie Officina Alessi omvat de meest ambitieuze, uitgebreide, experimentele en innovatieve producten van Alessi. Verder vindt u hier een beperkt aantal producten, maar ook producten die slechts in kleine aantallen worden geïntroduceerd.

Sinds 1921 - het jaar waarin Giovanni Alessi Anghin de gieterij en de metaalwerkplaats oprichtte - is het bedrijf actief in Italië. In 1932 trad Giovanni's zoon Carlo toe tot het bedrijf als ontwerper. In deze tijd evolueerde Alessi geleidelijk aan van de oorspronkelijke kunsten en ambachten naar industriële productie.

In de jaren vijftig werden internationale hotels, restaurants en luchtvaartmaatschappijen voorzien van hoogwaardige metalen producten, zoals broodmanden, suikerpotten en fruitschalen. Producten die vandaag de dag als designklassiekers worden beschouwd, stammen uit deze tijd.
In 1945 werd Carlo Alessi directeur van het bedrijf en in hetzelfde jaar richtte hij zijn beroemde koffieservice Bombé op. Door de schaarste en de stijgende prijzen van nikkelzilver en messing is Alessi begonnen met het gebruik van roestvrij staal. Hij had beroemde ontwerpers in dienst om concurrerend te blijven.

In juli 1970 trad Carlo's zoon Alberto Alessi toe tot het bedrijf, zijn twee belangrijke principes waren dat: "Er is geen product dat niet door design kan worden verbeterd" en "Designkwaliteit heeft niets te maken met de prijs en zeker niet met de typologie van het object".

In de jaren zeventig begon Alessi aan verschillende productlijnen en projecten te werken. Het resultaat is een beperkte oplage van gesigneerde series van internationaal bekende ontwerpers en architecten als Ettore Sottsass en Richard Sapper.
Sinds 1983 zet Alessi de productlijn Officina Alessi voort. Onder dit experimentele ontwerp is het project "Tea and Coffee Piazza", waarvoor elf gerenommeerde architecten, zoals Robert Venturi, Charles Jencks, Hans Hollein en Richard Meier beperkte edities van thee- en koffieservices ontwierpen. Hierdoor werd Alessi internationaal erkend als een van de toonaangevende postmoderne ontwerpers.

Terwijl Officina Alessi zich richt op de productie van beperkte metaalseries, lag de focus van "Twergi-Labels" eind jaren tachtig op houten huishoudelijke producten. Sinds 1991 bestaat de collectie "Family follows fiction" uit de typische plastic accessoires, zoals de bellied cookie potjes Mary Biscuit van Stefano Giovannoni of de kurkentrekker Anna G van Aleddandro Mendini.

Website van Officina Alessi