• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Alessi - Plissé keukenapparatuur

Alessi - Plissé

Plissé keukenapparatuur van Michele De Lucchi

In 2018 creëerde Michele De Lucchi de Plissé-ketel, die dankzij zijn plastische en sculpturale vorm al snel de aandacht van het publiek trok. Met zijn geplooide ontwerp, dat doet denken aan een haute couture jurk, vestigde Plissé zich al snel als een nieuw icoon in ons huiselijke landschap.

Op zoek naar expressieve mogelijkheden die een dichte reeks vouwen biedt, heeft De Lucchi een kleine collectie huishoudelijke apparaten gecreëerd die nu bestaat uit een waterkoker, een citruspers, een blender, een broodrooster en een staafmixer.

plooien en volume met inspiratie uit de modewereld

Plooien geven volume aan jurken en geven een gevoel van lichtheid en vrolijkheid. In één woord: plissé is een iconische vorm die Alessi koos voor zijn vrolijke en feestelijke stemming.

De geplooide stof is afkomstig uit de mode van de jaren '50 en '60, toen rokken van dit materiaal een adembenemend effect van zwevende en schuimende stoffen creëerden. Maar ook vandaag de dag worden kledingstukken zoals blouses en rokken in geplooide stijl nog steeds als vrij eigentijds beschouwd.

De fabrikant Alessi is ervan overtuigd: Objecten zoals meubels werken niet alleen als ze in gebruik zijn, maar ze fungeren ook als ruimtevullend. Objecten moeten een formele, esthetische en symbolische betekenis hebben en ook een groot effect hebben als ze niet in gebruik zijn.

Objecten zijn ook een verslag van de tijd waarin ze werden gemaakt en vertegenwoordigen veranderingen in de smaak en de hedendaagse betekenis. Als je naar een object kijkt, kun je de geest van het historische moment waarnemen, misschien door de kleur, de lijn of de materialen. Zeker is dat objecten een levenswijze oproepen en een getuigenis zijn van hoe mensen leefden in de tijd waarin de objecten thuishoorden.

Deze claim is typisch voor producten van Alessi. Ze zijn geen handelswaar, maar vertegenwoordigen de hedendaagse cultuur. Ze zijn mooi om naar te kijken, want hun waarde ligt niet alleen in hun functie, maar ook in hun suggestieve kracht.

Ontwerper De Lucchi legt uit: "Met het kundig en creatief gebruik van plooien geven ontwerpers stoffen aantrekkelijke vormen en creëren ze kleding als kunstsculpturen. Het uitgangspunt voor Plissé lijkt een stuk papier te zijn geweest dat Alessi heeft gevouwen om een mooi object uit de wereld van de couture te creëren. De plooien geven de vorm zijn vorm, modelleren het, structureren het, want een vorm zonder plooien is gewoon een volume zonder vorm. Vouwen veranderen eenvoudige, tweedimensionale zijden in driedimensionale objecten".


Designers