• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Alessi - A di Alessi

A di Alessi Kollektion, 16-6

Het merk "A di Alessi" vertegenwoordigt de meest democratische producten van Alessi. De collectie omvat de meest toegankelijke en waarneembare artikelen. Ontdek de collectie.....

Sinds 1921 - het oprichtingsjaar van de gieterij en metaalfabriek van Giovanni Alessi Anghin - bestaat het bedrijf Alessi in Italië. In 1932 trad Giovannis-zoon Carlo toe tot het bedrijf als ontwerper. In die tijd verhuisde Alessi van ambachtelijke oorsprong naar industriële productie.

Al in de jaren 50 werden internationale hotels, restaurants en luchtvaartmaatschappijen voorzien van hoogwaardige metalen producten, zoals broodmanden, suikerpotten en fruitschalen. Ontwerpen zoals de broodmand 826 (1948) of de suikerpot 104 (1956), die vandaag de dag designklassiekers zijn, ontstonden in die tijd.

In 1945 werd Carlo Alessi manager en ontwierp in hetzelfde jaar zijn beroemde koffieset Bombé. Vanwege de schaarste en de groeiende prijzen van nikkel, zilver en messing begon Alessi met het gebruik van roestvrij staal en betrokken beroemde ontwerpers, om concurrerend te blijven.

Carlos' zoon Alberto Alessi trad in juli 1970 in dienst bij het familiebedrijf. Zijn drie basisprincipes zijn dat: "Er is geen product, wat niet kan worden verbeterd met design" en "Designkwaliteit heeft niets te maken met de prijs, en zeker niet met de typologie van het object".

In de jaren 70 begon Alessi aan verschillende productlijnen en projecten te werken. Beperkte ontwerpen van gesigneerde series van bekende, internationale ontwerpers en architecten als Ettore Sottsass en Richard Sapper waren het resultaat.

Sinds 1983 produceert Alessi de productlijn Officina Alessi, waarvoor Alberto o.a. het project "Tea and Coffee Piazza" creëerde, waarvoor elf beroemde architecten als Robert Venturi, Charles Jencks, Hans Hollein of Richard Meier beperkte thee- en koffiesets ontwierpen. Vanwege de eens, als een reclamecampagne, begon ´Thee en koffie Piazza´ -Project van de "Architektur en miniatuur" (Miniatuurarchitectuur) kreeg Alessi internationale erkenning als een van de toonaangevende agenten van het postmoderne ontwerp.

Terwijl de productlijn Officina Alessi zich concentreert op de productie van beperkte series van metaal, staat de focus van de eind jaren '80 gepubliceerde "Twergi-Labels" van hardware van hout centraal. Sinds 1991 staat de collectie "Family follows fiction" in het teken van de typische, coltish plastic accessoires zoals de bellied cookie box Mary Biscuit van Stefano Giovannoni of Alessandro Mendinis kurkentrekker Anna G.

Website van Alessi - A di Alessi


Designers