• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Alessi - Twergi Collectie

Met de Twergi collectie doet Alessi sinds 1989 de eeuwenoude fabricagetraditie op de draaibank herleven. De collectie bestaat uit praktische keukenaccessoires in felle kleuren en ongewone vormen.

Kleurrijke Twergi Collectie van Alessi

Met de Twergi collectie doet Alessi sinds 1989 de eeuwenoude fabricagetraditie op de draaibank herleven. In die tijd waren veel jonge ontwerpers gefascineerd door de eenvoud van het gereedschap en samen met de nu beroemde ontwerper Ettore Sottsass ontwierpen zij verschillende houten producten. De ontwerpen van Sottsass overtuigen door de combinatie van verschillende sculpturale vormen en felle kleuren, die kenmerkend zijn voor de ontwerper.

De naam Twergi betekent kabouter en is afgeleid van het dialect dat gesproken wordt in de valleien die het bedrijf Alessi omringen. Er wordt gezegd dat de Twergi snel van gedachten veranderden en de mensen onder meer leerden om hout en andere hulpbronnen uit het woud te gebruiken. De collectie werd gecreëerd ter nagedachtenis van het hout.

De Twergi-collectie omvat praktische keukenaccessoires zoals kruidenmolens, kurkentrekkers, opbergdozen en schalen van FSC-gecertificeerd hout in vrolijke heldere kleuren en bijzondere vormen.


Designers