Iittala - Vitriini Collectie

Iittala - Vitriini Collectie - 16:6


Vitriini is een collectie van kleine juweeltjes om uw favoriete stukken thuis op te bergen en te presenteren. De dozen kunnen gemakkelijk worden gecombineerd dankzij een verscheidenheid aan dozen in verschillende kleuren - de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

De collectie, ontworpen door glasontwerper Anu Penttinen, is een goed voorbeeld van de ontwerpfilosofie van Iittala: De Vitriini boxen zijn prachtige multifunctionele accessoires voor het dagelijks leven en onderscheiden zich zowel alleen als in een groep.

De naam "Vitriini" betekent showcase in het Fins en de kleine doosjes verdienen deze naam. Ze vormen een kader voor alle kleine dingen die we dagelijks gebruiken: sleutels, sieraden, kantoorartikelen of souvenirs van de afgelopen feestdagen. Ze maken het mogelijk om alles overzichtelijk te houden zonder dat u individuele items in laden of kasten hoeft te verstoppen.

Sinds de introductie in 2010 is de Vitriini Collection aanzienlijk gegroeid: Er zijn vele maten en kleuren en nieuwe materialen toegevoegd. Hout, aluminium, durat en kurk zorgen voor contrasten in de glazen serie van Iittala. Deze veelzijdigheid maakt het mogelijk om ze net zo individueel te combineren als de gebruikers zelf: Verschillende maten, materialen en kleuren creëren wilde, kleurrijke, romantische of grafische beelden naar eigen smaak. De Vitriini-serie van Iittala werd geëerd met de iF Award in Gold.

Ondanks al deze moderniteit blijft Iittala trouw aan haar traditie van glas met de Vitriini-serie: Alle glazen onderdelen zijn met de hand geblazen, wat alle kenners in verrukking moet brengen.


Designers