• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Iittala Koken - Potten en Potten serie

collectie-banner - Iittala Cooking - Potten en pannen serie

Langdurige, alledaagse verhalen

Mensen realiseerden zich de waarde van duurzaam design, en het lijkt erop dat de ontwerpers die voor Iittala werken daar niet zo onschuldig aan zijn. Iittala heeft zich aan een principe gehouden: een goed ontwerp moet de dagelijkse gebruikstest doorstaan. Dit houdt in dat de objecten op natuurlijke wijze bestand moeten zijn tegen de dagelijkse verzegeling, maar ook dat ze de trendveranderingen en smaken moeten kunnen overleven om na vele jaren van gebruik geliefd en gewaardeerd te worden.

Het is verheugend dat de vroege Iittala ontwerpen nog steeds gewenst en geproduceerd worden. Dit biedt het bedrijf de geloofwaardigheid die meer betekent dan het eenvoudige keurmerk. Bij het bedrijf Iittala werkt men aan het creëren van dingen die denken.

De Iittala objecten hebben herkenbare en onderscheidende ideeën die zijn ontstaan voor een duurzaam dagelijks gebruik en die tegelijkertijd een bron van inspiratie zijn. Voor u, uw kinderen en de kinderen van uw kinderen.

Alle Staal - Harri Koskinen 2002
Wat de chef kiest..... De All Steel serie die in eerste instantie is ontwikkeld met een reeks professionele chef-koks is zeer gewild bij hobbykoks die vandaag de dag een goede kwaliteit waarderen. De serie bestaat uit talrijke stukken van roestvrij staal die in hun details zeer functioneel en praktisch zijn. De braadpannen hebben een capaciteitsverdeling binnenin en de handgrepen zijn nu groter en stabieler. Een koperen braadpan, een koekenpan en een wok maken deel uit van deze serie. Als u een professioneel uitgeruste keuken wilt hebben, heeft u met deze collectie een goede basis.

Gereedschap - Björn Dahlström 1998
Uitstekende functie..... Tools is een assortiment potten en pannen die voor een dubbel resultaat dienen: het gaat niet alleen om een hoogwaardige kookschotel, maar dankzij het aantrekkelijke design en de oversized, stabiele handgrepen is het ook geschikt om uw culinaire creatie direct op tafel te brengen - dit wordt door uw gasten op gepaste wijze gewaardeerd. De designer Björn Dahlström werkte samen met wereldberoemde chef-koks en materiaalexperts om deze elegante, functionele apparaten te ontwerpen. De doordachte details en eersteklas constructie laten geen kookwensen onvervuld.
De Tools potten en pannen hebben grote afmetingen. Alles lijkt oversized, daarom zijn ze ook aangepast voor grote diners en voor het dagelijks gebruik. De koekenpannen, de grillpannen en de gietijzeren pot zijn gemaakt van de materialen die het beste bij elk van hen passen. De kookpotten hebben maatverdelingen en een Compound-vloer met meerdere lagen die de warmte gelijkmatig verspreidt en vasthoudt. De ovenpan is echter een meesterwerk van functioneel, aantrekkelijk design.

Sarpaneva - Timo Sarpaneva 1960
Creatieve Renaissance van de ijzertijd..... De grootvader van professor Timo Sarpaneva was een smid. Het feit dat hij in zijn jeugd veel tijd doorbracht in de buurt van vuur en gesmolten metaal inspireerde de ontwerper voor zijn geliefde versie van de oude gietijzeren pot.
De Sapraneva pot is vandaag de dag zeer populair, zodat hij op een postzegelserie werd gedrukt als eerbetoon aan de Finse design-elite.
De Sapraneva pot is een combinatie van traditie, functionalisme en elegante esthetiek. Het is het basisobject voor uw keuken dat u direct vanuit de oven naar de tafel kunt brengen. Een uitneembaar houten handvat dat gebruikt kan worden om het deksel te verhogen of om de pot te vervoeren is een van de innovatieve eigenschappen die de pot onderscheidt van de rest. De uitzonderlijke gebruikseigenschappen van deze geëmailleerde pot op het fornuis, in de oven en terwijl het geserveerd wordt, maken dit meesterwerk misschien wel de mooiste gietijzeren pot ter wereld.

Neo - Claesson Koivisto Rune 2007
Een nieuw tijdperk..... Neo staat voor onderscheidend en ergonomisch design tijdens het koken - in elke keuken en in drie maten. De unieke Neo potten zijn echte voorbeelden van duurzaam en ideeënrijk Iittala design met betrekking tot zowel hun enorme functionaliteit als hun liefde voor de details. Basisvoorwerpen die u altijd zullen inspireren tijdens het dagelijks koken.