• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Iittala - Taika Tafelgerei

Iittala - Taika Collectie - 16:6

Kleurrijk Taika Serie

De kleurrijke stijl van de Taika -serie zal waarschijnlijk degenen verrassen voor wie Iittala de belichaming is van traditionele Scandinavische functionaliteit en eenvoudig design: de servieserie Taika van de Finse fabrikant ontwaakt herinneringen die lang geleden vergeten leken te zijn.

Het decoratieve patroon voor de Iittala-servicecollectie is gemaakt door ontwerpster Klaus Haapaniemi. Oorspronkelijk was het patroon bedoeld om Heikki Orvola's Aika serie te versieren, maar ze waren zo onder de indruk van het resultaat dat ze besloten om een nieuwe servies serie te maken.

En in feite. Taika anders: Toen ik klein was, keek ik altijd graag naar de kleine mol van de Tsjechische illustrator Zdeněk Miler en vele andere Oost-Europese en Russische animatiefilms. Ik hou nog steeds van deze handgemaakte stijl van deze animaties , zegt ontwerper Klaus Haapaniemi. In het patroon van de Taika -serie, alleen al die handgemaakte, folkloristische stijl is duidelijk merkbaar.

Taika biedt een compleet nieuw facet aan het vorige Iittala assortiment, maar houdt nog steeds rekening met het mix & match principe, dat bekend staat voor Iittala en staat voor volledige vrijheid van combinatie van alle Iittala producten. De Taika -Schalen zijn gemaakt van hoogwaardig porselein en zijn geschikt voor microgolven, maar ook vorstbestendig, oven- en vaatwasmachinebestendig.