Iittala - Taika

Iittala - Taika collektion - 16:6
Filter 

Kleuren  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


De kleurrijke stijl van de Taika-serie zou iedereen kunnen verrassen die Iittala een traditionele, Scandinavische functionaliteit en eenvoudige ontwerpfabrikant vinden: De serie Taika van de Finse fabrikant wekt herinneringen op die al lang geleden vergeten zijn.

Het decoratieve patroon voor de servicecollectie van Iittala is ontworpen door de nieuwkomer Klaus Haapaniemi. Het patroon was aanvankelijk bedoeld om de Aika-serie van Heikki Orvola te versieren, maar de managers waren zo onder de indruk van het resultaat dat er in plaats daarvan een nieuwe schotelserie werd gemaakt.

En inderdaad, Taika is anders: Toen ik jonger was, keek ik naar 'de kleine mol' van de Tsjechische kunstenaar Zdeněk Miler en vele andere Oost-Europese en Russische animatiefilms. Ik hou nog steeds van deze handgemaakte animatiefilms, zei de ontwerper Klaus Haapianemi. Alleen al die handgemaakte, folkloristische stijl is duidelijk zichtbaar in het patroon van de Taika-serie.

Taika biedt een compleet nieuw facet aan het huidige Iittala assortiment, maar het houdt nog steeds het bekende Iittala Mix & Match principe in gedachten. Deze staat voor de volledige combinatievrijheid van alle Iittala producten met elkaar. De Taika schotels bestaan uit hoogwaardig porselein en zijn vaatwasmachinebestendig, niet-vriesbestendig, ovenbestendig en vaatwasmachinebestendig.