Iittala - Taika

Iittala - Taika Collectie - 16:6
Filter 

Kleuren  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Kleurrijke Taika Serie

De kleurrijke stijl van de Taika serie verrast waarschijnlijk degenen voor wie Iittala de belichaming is van traditionele, Scandinavische functionaliteit en eenvoudige ontwerpen: de Taika serviesgoed serie van de Finse fabrikant roept herinneringen op die lang geleden vergeten leken te zijn.

Het decoratieve patroon voor de Iittala-servicecollectie is gemaakt door ontwerpster Klaus Haapaniemi. Oorspronkelijk was het patroon bedoeld om Heikki Orvola's Aika serie te versieren, maar ze waren zo onder de indruk van het resultaat dat ze besloten om een nieuwe serie tafelgerei te maken.

En inderdaad, Taika is anders: toen ik klein was, keek ik altijd graag naar de kleine mol van de Tsjechische illustrator Zdeněk Miler en naar vele andere Oost-Europese en Russische animatiefilms. Ik hou nog steeds van de handgemaakte stijl van deze animaties , zegt ontwerper Klaus Haapaniemi. In het patroon van de Taika-serie is de handgemaakte, folkloristische stijl duidelijk merkbaar.

Taika biedt een compleet nieuw facet aan de vorige Iittala-serie, maar houdt nog steeds rekening met het Mix & Match-principe, dat bekend staat om Iittala en dat staat voor de volledige vrijheid om alle Iittala-producten met elkaar te combineren. Het Taika servies is gemaakt van hoogwaardig porselein en is geschikt voor microgolven, maar ook voor gebruik in de vriezer, oven en vaatwasser.