Iittala Teema Schotels

collecties-banner - Iittala Teema Gerechten
Filter 

Kleuren  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Een klassieker viert zijn verjaardag: 60 jaar Teema

De Teema-gerechten zijn een klassieker! Deze status rechtvaardigt niet alleen het succes dat de gerechten nog steeds vieren, maar ook de eenvoudige elegantie en veelzijdigheid. Al in 1952 maakte het ontwerp, waaruit later Teema werd gemaakt, de ontwerper Kaj Franck tot een van de bekendste ontwerpers van Scandinavië.

Aanvankelijk heette Teema Kilta en werd geproduceerd door Arabië, waar Kaj Franck na de Tweede Wereldoorlog ontwerper was. Nadat Kilta in de jaren 70 van de 20e eeuw in productie ging, begon Iittala met de productie van de gerechten. Inmiddels behoort Teema tot de bestsellers van het merk en is het een van de bekendste diensten van Scandinavië.

Eenvoudig en veelzijdig te combineren

De bijzonderheid van Teema was en is nog steeds de veelzijdigheid ervan. Onder de naam van de fabrikant Iittala zelf als "betekenisvolle eenvoud" geeft Teema zich over aan alle ornamenten en decoraties en wordt slechts gereduceerd tot het noodzakelijke. Cirkels, vierkanten en rechthoeken zijn de basisvormen, die Kaj Franck zo onweerstaanbaar vond, dat Teema tot thema werd.

De kleuren mogen alleen de enkele decoraties van de schotel zijn. Al het andere zou het object afbuigen. Deze eenvoud is de basis voor een ander kenmerk van Teema: het kan worden gecombineerd zoals je wilt - de een over de ander, en ook over de grenzen heen.

Iittala biedt voor Teema een breed kleurengamma. Omdat de vormen consistent blijven, kunnen alle kleuren met elkaar worden gecombineerd. De eenvoudige vormen van Teema maken de combinatie met meerdere andere objecten mogelijk. Zonder problemen kan Teema worden gecombineerd en aangevuld met Origo, Kartio of het glas van Aino Aalto. Er zal nooit de indruk ontstaan dat de afzonderlijke onderdelen niet in elkaar passen. Daarmee voldoet Teema aan de individuele wensen van iedereen en laat het ruimte voor persoonlijke presentatie. Een eindeloos aantal verschillende diensten is mogelijk met een beperkt aantal gerechten.

Verder is Teema antivries, oven- en magnetronbestendig en vaatwasmachinebestendig.


Designers