• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Iittala - Teema

Iittala - Fabrikanten collectie Teema Banner

Iittala Teema: eenvoudig en mooi servies voor dagelijks gebruik

Het Teema servies is een klassieker! Deze status wordt niet alleen gerechtvaardigd door het succes dat het serviesgoed tot op heden heeft gekend, maar ook door zijn eenvoudige elegantie en veelzijdigheid. Al in 1952 creëerde de ontwerper Kaj Franck de basisvormen die later Teema werden.

Aanvankelijk heette Teema echter Kilta en werd geproduceerd door Arabië, waar Kaj Franck na de Tweede Wereldoorlog ontwerper was. Nadat Kilta in de jaren zeventig van de vorige eeuw voor korte tijd uit de productie was genomen, is Iittala weer begonnen met de productie van het serviesgoed. Teema is nu een van de bestsellers van het merk en een van de meest gewilde diensten in Scandinavië. Het bijzondere aan Teema was en is de veelzijdigheid. Getiteld door de fabrikant Iittala zelf als een "zinvolle vereenvoudiging", Teema verlost zich van alle versiering en decoratie en is uitsluitend gereduceerd tot het wezenlijke. Cirkel, vierkant en rechthoek zijn de basisvormen die Kaj Franck zo onweerstaanbaar vond dat hij ze tot onderwerp van Teema maakte. Kleur zou de enige versiering van het serviesgoed zijn. Al het andere zou alleen maar afleiden van het eigenlijke object. Deze eenvoud is de basis voor een ander doorslaggevend kenmerk van Iittala Teema: het kan naar believen worden gecombineerd - onder elkaar, maar ook buiten de productfamilie.

Het Teema servies kan op vele manieren worden gecombineerd

Iittala biedt een breed scala aan kleuren voor Teema. Omdat de vormen altijd hetzelfde blijven, kunnen alle kleuren zonder problemen met elkaar worden gecombineerd. De eenvoudige vormen van Teema kunnen ook worden gecombineerd met diverse andere objecten. Teema kan gemakkelijk gecombineerd worden met Bottna of Origo of de Kartio drinkglazen en de glazen van Aino Aalto. De producten zien er altijd samenhangend en uniform uit. Teema komt zo tegemoet aan de individuele wensen van mensen en laat ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Met een beperkt aantal gerechten kan een oneindig aantal verschillende tafels worden getoverd.

Een ander pluspunt van Teema-servies: het is vorstbestendig, ovenbestendig en geschikt voor magnetrons en vaatwassers.


Designers