• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Fritz Hansen - Skagerak Georg

Skagerak - Georg Serie - Collectie Banner

Serie "extra meubelstukken

Terwijl sommige meubels worden gebruikt als centrale inrichtingselementen in huis, leiden andere een eerder teruggetrokken bestaan in een hoekje. Deze "extra meubels" dienen vooral om het dagelijks leven gemakkelijker te maken zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Skagerak en ontwerpster Christina Liljenberg Halstrøm hebben een einde gemaakt aan het traditionele idee van bijzetmeubels.

Met de minimalistische Georg-serie maakt de ontwerpster Christina Liljenberg Halstrøm schoon schip. Voor Skagerak geeft ze bijzetmeubels een nieuwe betekenis als karakteristieke inrichtingselementen, zoals ze eigenlijk altijd al verdiend hebben.

Waar de Georg consoletafel tegen de muur leunt, vallen de bank en de kruk vooral op door hun ongebruikelijke pootpositie. Het Georg zitmeubel is bekleed met wollen kussens die discreet op hun plaats worden gehouden door een elegante leren riem. En de spiegel die tegen de muur leunt, staat in interessant contrast met de hangkast met hangers in leren banden. Samen vertellen de twee meubelstukken het verhaal van hoe volwassenen en kinderen elkaar op ooghoogte kunnen ontmoeten, waar ze ook zijn. Met de combinatie van onbehandeld eikenhout, onbehandeld leer en gevlekte wol geeft Christina Liljenberg Halstrøm de Georg serie van Skagerak een sterke expressie die in elke ruimte past en helemaal in de tijdgeest past.


Designers