Fritz Hansen - Serie 7

Fritz Hansen - Serie 7 - Collectie - Banier
Filter 

Kleuren  
Hoofdcategorie  
sorteren: Populariteit  


Serie 7 van Arne Jacobsen

De ontwerper Arne Jacobsen creëerde een stoel die een designlegende zou worden, met de Serie 3107 uit 1955. Gewichtloos, gemakkelijk stapelbaar en zeer resistent tegelijk: Het was de perfecte stoel voor de woonkamer. Maar zelfs Jacobsen kon niet vermoeden hoe populair zijn stoel zou worden in de late 20ste en binnenkort 21ste eeuw.

De klassieke stoel van Fritz Hansen is vandaag de dag verkrijgbaar in vele kleuren en met verschillende onderstellen. Dat maakt de Series 7 zeer veelzijdig. De vormgeperste zitting is verkrijgbaar in tien verschillende houtsoorten: esdoorn, beuken, essen, kersen, Oregon pine, iep, walnoot, eiken, donker gebeitst eiken of grondig gebeitst eiken. Maar het kernfineer is altijd beukenhout.

De te configureren klassieker

De Series 7 is een absolute allrounder en verkrijgbaar als eetkamerstoel en bureaustoel. Meer comfort wordt beloofd door de verschillende stoffen en lederen bekledingen voor de zitting en de rugleuning. Naar eigen wens kan de Series 7 worden besteld in de meest uiteenlopende kleuren, combinaties van onderstellen en met of zonder armleuningen.

Gekleurd van hoofd naar tenen

Nieuwe speciale kleuren en jubileumedities beloven exclusiviteit en kleden de klassieke stoel met nieuwe kleding. Zo is de Series 7 sinds 2015 ook verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage. Het is een echt sieraad met bruine en vergulde onderstellen en met monochrome all-over-looks met bijpassende onderstellen en stoelen. De nieuwe kleuren van de kunstenaar Tal R reiken van een zachte roos tot een dekkend blauw:

"Alle kleuren hebben één ding gemeen: ze liggen tussen twee kleuren in en worden voortdurend in beide richtingen getrokken; dit geeft de kleuren diepte en het vermogen om mentale beelden op te roepen. Voor mij is het belangrijk dat elke kleur een verhaal achter zich heeft dat associaties oproept. Daarom heeft elk van de negen kleuren die ik voor de Series 7 stoel heb gekozen een eigen verhaal en laat je de stoel in een nieuw perspectief zien.

Tijdloze vormen van hout

De klassieke variant blijft de natuurlijke of zwart gelakte variant met verchroomde poten. De Series 7 behoort tot de meest succesvolle ontwerpen van de Deense ontwerper, waarin hij het modernistische minimalisme in verband bracht met de liefde voor natuurlijke materialen. Een vaste plaats in het Museum voor Moderne Kunst en inmiddels zijn er meer dan 7 miljoen exemplaren van verkocht exemplaar zijn de redenen waarom de Series 7 stoel terecht tot de klassieker onder alle stoelen behoort.


 

De Series 7-stoel van Fritz Hansen in productie

De zitting van de Serie 7-stoel bestaat uit één stuk gelamineerd hout. Met behulp van stoom wordt het in twee dimensies gevormd. Neem een kijkje achter de schermen, leer meer over de productie van een van de best verkochte stoelen ter wereld.

 

De monochrome serie 7 - nieuwe kleuren veroveren een wereldbestseller

De kunstenaar Tal R gaf een nieuwe look aan de wereldberoemde designstoelenserie 7 - met uitzonderlijke kleuren. Lees meer over de volledig monochrome Series 7 Chair van Fritz Hansen in gesprek met de kunstenaar.