• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Fritz Hansen - Collectie Serie 7

Fritz Hansen - Serie 7 - Collectie - Banier

Serie 7 van Arne Jacobsen

Met de serie 3107 - een ontwerp uit het jaar 1955 - creëerde ontwerper Arne Jacobsen een stoel die designgeschiedenis zou schrijven. Licht, gemakkelijk te stapelen en tegelijkertijd uiterst stabiel, was de serie 7 de perfecte stoel voor de woonruimte. Maar zelfs Jacobsen kon niet vermoeden dat het ontwerp zou uitgroeien tot een van de populairste zitmeubelen van de late 20. en vroege 2 1. eeuw.

De stoel, die inmiddels een klassieker is geworden, wordt door Fritz Hansen geproduceerd in een groot aantal verschillende kleuren en onderstellen. Dit maakt de 7-serie uiterst veelzijdig. De voorgevormde zitschalen zijn verkrijgbaar in tien verschillende houtsoorten: ahorn, beuken, essen, kersen, Oregon pine, iepen, walnoot, eiken, donker gebeitst eiken of volledig gebeitst donker eiken. Het kernfineer is altijd van beuken.

De klassieker om te configureren

Series 7 is een absolute allrounder en is verkrijgbaar als eetkamerstoel en als bureaustoel. De grote keuze aan stoffen en lederen bekledingen waarmee de zitting en rugleuning gedeeltelijk of volledig kunnen worden bekleed, beloven meer comfort. De Serie 7 stoel kan volgens uw eigen ideeën worden geconfigureerd in een grote verscheidenheid aan kleuren, onderstellen en, indien gewenst, met armleuningen.


 

Fritz Hansen De Series 7-stoel uit productie

De zitting van de Series 7 stoel bestaat uit één stuk gelamineerd hout. Hij wordt tweedimensionaal gevormd met behulp van stoom. Neem een kijkje achter de schermen en kom meer te weten over de productie van een van 's werelds best verkochte stoelen.