• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Fritz Hansen - Collectie Serie 7

Fritz Hansen - Serie 7 - Collectie - Banier
Filter 

Kleuren  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
Nieuw
sorteren: Populariteit  


Serie 7 van Arne Jacobsen

Met de serie 3107 - een ontwerp uit het jaar 1955 - creëerde ontwerper Arne Jacobsen een stoel die designgeschiedenis zou schrijven. Licht, gemakkelijk te stapelen en tegelijkertijd uiterst stabiel, was de serie 7 de perfecte stoel voor de woonruimte. Maar zelfs Jacobsen kon niet vermoeden dat het ontwerp zou uitgroeien tot een van de populairste zitmeubelen van de late 20. en vroege 2 1. eeuw.

De stoel, die inmiddels een klassieker is geworden, wordt door Fritz Hansen geproduceerd in een groot aantal verschillende kleuren en onderstellen. Dit maakt de 7-serie uiterst veelzijdig. De voorgevormde zitschalen zijn verkrijgbaar in tien verschillende houtsoorten: ahorn, beuken, essen, kersen, Oregon pine, iepen, walnoot, eiken, donker gebeitst eiken of volledig gebeitst donker eiken. Het kernfineer is altijd van beuken.

De klassieker om te configureren

Series 7 is een absolute allrounder en is verkrijgbaar als eetkamerstoel en als bureaustoel. De grote keuze aan stoffen en lederen bekledingen waarmee de zitting en rugleuning gedeeltelijk of volledig kunnen worden bekleed, beloven meer comfort. De Serie 7 stoel kan volgens uw eigen ideeën worden geconfigureerd in een grote verscheidenheid aan kleuren, onderstellen en, indien gewenst, met armleuningen.


 

De Series 7-stoel van Fritz Hansen in productie

De zitting van de Serie 7 stoel bestaat uit één stuk gelamineerd hout. Met behulp van stoom wordt het in twee dimensies gevormd. Neem een kijkje achter de schermen, leer meer over de productie van een van de best verkochte stoelen ter wereld.