• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Fritz Hansen - KAISER idell lampencollectie

Spandoek van de fabrikant - Kaiser Idell - 3840x1440

KAISER idell-modellen - originelen van Bauhaus

De KAISER idell-modellen die de Duitse zilversmid Christian Dell vanaf het begin van de jaren 1930 ontwierp, belichamen in wezen de stijl van de Bauhaus-beweging uit die tijd. Dell, die onder meer als voorman in de metaalwerkplaats van Bauhaus in Weimar werkte, wordt beschouwd als een van de sleutelfiguren van de Bauhaus-stijl, die ook een grote invloed heeft uitgeoefend op het Deense design. Dit is te zien in het latere werk van Arne Jacobsen en Poul Kjærholm, wiens ontwerpen duidelijke elementen van Bauhaus-design vertonen.

Het asymmetrische design van de KAISER idell reflectorkappen is een wezenlijk karakteristiek kenmerk van de gehele idell armatuurcollectie. De reflector, gemaakt van hoogwaardig staal, is onder meer verkrijgbaar in de onmiskenbare originele kleuren van die tijd. Het is met grote inspanning en vaardigheid met de hand beschilderd tot een hoogglanzende afwerking en vervolgens gepolijst.

Door het onovertroffen heldere design, de precieze constructie en het hoge ambachtelijke niveau bij de vervaardiging is elke KAISER idell-lamp 100 procent origineel, absoluut tijdloos en daardoor duurzaam en van blijvende waarde.

De KAISER idell 6631 Luxe als commissielamp

KAISER idellampen hebben zelfs televisieberoemdheid verworven. Sinds de jaren zestig zijn ze in talrijke versies op het scherm verschenen. Ze waren vooral aanwezig op de bureaus van beroemde tv-commissarissen en onderzoekers. Daarom wordt het tafelmodel KAISER idell 6631 Luxus ook wel liefkozend de "Commissarislamp" genoemd.

De KAISER idell-collectie van Fritz Hansen bestaat uit tafel-, vloer-, plafond- en wandlampen en werd in 2010 opgenomen in de Republic of Fritz Hansen-collectie.


Designers