Flos - IC-collectie

Flos - IC Kollektion - Banner
Filter 

Kleuren  
Aanbieding
sorteren: Populariteit  


De Flos IC-collectie onderzoekt de balans. De serie omvat tafellampen, wandlampen, hanglampen en plafondlampen in een bol als basisvorm, die aan het einde van de buis volledig symmetrisch is.

De ontwerper Michael Anastassiades legt uit. "Ik zag overigens een videoclip van een contactjongleur op het internet. Hij rolde wat ballen om zich heen, die hij over zijn armen en vingertoppen bewoog. En toen ik merkte hoe gefascineerd ik was door de magie van zijn vaardigheden, leken de ballen volledig onbeweeglijk. Ik wilde datzelfde moment vangen. Dat was het begin van de IC-lamp.

Het contrast van filigrane lijnen en volumineuze lamphuizen van metaal en opalesced glas zijn verantwoordelijk voor een heel eigen charme van de Flos IC-collectie. Het materiaal herinnert ons aan vroegere tijden, terwijl het formeel in een nieuwe context wordt geplaatst. Het matte lichaam van opaalglas houdt een zacht en dimbaar licht tegen, dat zonder schittering in de kamer wordt verspreid en vooral geschikt is voor de slaapkamer vanwege de comfortabele sfeer die het de gebruiker geeft.

De IC Collectielampen zijn gemaakt van staal van Flos en zijn ook verkrijgbaar met een afwerking van geborsteld messing en geborsteld, bronskleurig messing. Beide edities zijn bedekt met blanke lak, om de glans jarenlang te behouden.


Designers