• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Flos - Ic verlichtingsserie

Flos - IC collection - banner

Lampen met filigrane lijnen en ronde lichtelementen

De Flos IC-collectie onderzoekt balans. De serie bestaat uit tafellampen, wandlampen, hanglampen en plafondlampen, waarvan de basisvorm een bol is die aan het uiteinde van de stang volledig symmetrisch is.

Ontwerper Michael Anastassiades vertelt."Ik zag toevallig een videoclip van een contactjongleur op internet. Hij rolde een paar ballen rond, bewoog ze over zijn armen en vingertoppen. En toen ik gehypnotiseerd werd door de magie van zijn vaardigheid, leken de ballen volledig onbeweeglijk. Ik wilde leg dat moment vast. Dat was mijn uitgangspunt. "

Het contrast van filigrane lijnen en volumineuze lichtelementen, gemaakt van metaal en opaal glas, creëert een heel bijzondere charme in de Flos IC collectie. Het materiaal doet denken aan vervlogen tijden en is formeel in een nieuwe context geplaatst. De matte armatuurkop van opaalglas zorgt voor zacht en dimbaar licht dat niet verblindend in de kamer wordt verspreid en met zijn gezellige stijl bijzonder geschikt is voor de woon- en slaapkamer.

De beginletters IC gaan terug op codes die door de Engelse politie worden gebruikt om de vermeende etniciteit te melden aan een bewaker die op straat is gestopt. Dus IC1 staat voor een blanke of een Noord-Europees type, IC2 betekent Mediterraan Europees / Latijns type, IC3 duidt een Afrikaans / Afro-Caribisch persoon aan, etc. Dit is een speels verhaal om de verschillende ontwerpen te definiëren, aldus de Cypriotisch-Britse ontwerper Michael Anastassiades.


Designers